"Din punctul meu de vedere, toata aceasta chestiune, cu survolul Romaniei, a fost in mod clar prevazuta ca sa creeze un diferend politic intre Romania si Rusia.

si spun acest lucru pentru ca, cu cateva zile inainte de a pleca spre Transnistria, Rogozin a dat pe Twitter informatia ca va survola teritoriul Romaniei si a pus si harta respectiva, ca sa vedem pe unde intra, pe unde iese si asa mai departe. Din punctul meu de vedere a fost o chestiune deliberata de vicepremierul Rogozin, pentru a crea dificultati in relatiile dintre Romania si Rusia”, a spus Melescanu.

El a apreciat ca intentia lui Rogozin a fost sa demonstreze ca sanctiunile adoptate de Uniunea Europeana cu privire la anumiti demnitari care sunt pe lista neagra si care nu au voie sa calatoreasca sau sa tranziteze teritoriile tarilor membre ale Uniunii Europene nu functioneaza.

Romania a interzis survolarea spatiului sau aerian pentru avionul in care se afla vicepremierul rus Dimitri Rogozin, scria deschide.md, citand surse avizate.

Conform presei din Republica Moldova, Rogozin ar fi urmat sa ajunga la Chisinau, insa i s-a interzis sa tranziteze Romania, iar Ucraina a interzis ca orice avion rusesc sa intre in spatiul sau aerian. Conform sursei citate, aeronava s-a aflat deasupra Ungariei. Ministerul Afacerilor Externe a confirmat, intr-un raspuns la o solicitare News.ro, ca autoritatile de la Bucuresti nu au fost de acord ca Dmitri Rogozin sa survoleze spatiul aerian national.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Vicepremierul Rus Dimitri Rogozin a scris pe Twitter, referindu-se la refuzul autoritatilor de la Bucuresti de a permite accesul avionului in care se afla in spatiul aerian romanesc, ca aceasta decizie a pus in pericol vietile pasagerilor, incheindu-si postarea cu amenintarea:" Asteptati raspuns, nemernicilor!".

Ulterior, el a avertizat ca Rusia va pregati "sanctiuni speciale" impotriva celor care au impiedicat vizita sa in Republica Moldova. Igor Dodon si Dmitri Rogozin urmau sa participe la ceremonii in regiunea transnistreana organizate cu ocazia a 25 de ani de la crearea operatiunii de mentinere a pacii pe Nistru.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si