UPDATE: Potrivit unui comunicat al companiei Blue Air, aeronava pe ruta Bacau-Londra a trebuit sa se reintoarca pe aeroportul bacauan, dupa ce in timpul zborului a aparut semnal de crestere a altitudinii, in cabina existand riscul de depresurizare.

”Astfel, conform procedurilor, mastile de oxigen au fost coborate ca masura de siguranta a pasagerilor pana la aterizare, iar avionul a inceput procedura de aterizare pe aeroportul de plecare, Bacau”, precizeaza reprezentantii Blue Air.

Conform sursei citate, aeronava a fost supusa unor verificari tehnice, iar pasagerii au fost preluati, in jurul orei 13.00, de o alta aeronava pentru a fi transportati la destinatie.

In ce priveste cursa Bacau-Milano, care a fost de asemenea nevoita sa revina la sol pe aeroportul bacauan, aceasta a aterizat in conditii de siguranta la Bucuresti.

”Testele de la sol s-au efectuat in conformitate cu manualul de intretinere si procedurile fabricantului aeronavei si au reliefat ca sistemele functioneaza in parametri normali. Avionul a fost declarat apt de zbor de catre personalul tehnic Blue Air si a decolat catre Milano Bergamo la ora 10.00. In timpul acestui zbor a aparut o semnalizare la bord, iar pentru siguranta pasagerilor si conform procedurilor s-a luat decizia de aterizare pe aeroportul Bucuresti Otopeni, unde dispunem de o aeronava de schimb, micsorand astfel disconfortul pasagerilor”, arata Blue Air.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

Si aceasta aeronava va fi supusa unor verificari tehnice amanuntite.

Pasagerii au plecat spre Milano, in jurul orei 14.00, de la Otopeni, cu o alta aeronava.

O aeronava Blue Air pe ruta Bacau-Milano, cu 131 de pasageri la bord, a decolat de pe aeroportul din Bacau joi, la ora 7.09,

insa a fost reintoarsa la sol dupa ce pilotii au sesizat o problema tehnica.

Dupa aproape o ora, avionul a revenit pe aeroportul din Bacau, pasagerii fiind debarcati in siguranta.

”Pilotul avionului a semnalat aprinderea unui senzor, astfel ca s-a luat decizia reintoarcerii aeronavei. Echipa tehnica a companiei care detine aeronava nu a confirmat problema tehnica, permitand reluarea zborului”, a declarat, joi, pentru News.ro purtatorul de cuvant al aeroportului bacauan, Cezar Ficuta. 

In aceste conditii, pasagerii au fost reimbarcati, iar aeronava a decolat la ora 10.00. Ulterior, pilotul avionului a sesizat din nou aceeasi problema, insa s-a luat decizia redirectionarii aeronavei catre Bucuresti.

O alta aeronava a companiei Blue Air care a decolat, joi dimineata, de la Bacau, cu destinatia Londra, a fost reintoarsa la sol dupa ce echipajul a anuntat o posibila defectiune.

Avionul a revenit pe aeroportul din Bacau, iar pasagerii au fost debarcati si transportati in aeroport.
In cazul acestui avion, compania Blue Air a luat decizia trimiterii unei alte aeronave care sa preia pasagerii si sa-i transporte la Londra.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si