O constructie mareata, mandrie a tarii, care iti ia ochii de la distanta. Cand te apropii, insa, incepi sa ii observi defectele.

Pasim pe Terasa, este o incercare perpetua a noastra de a repara si reconditiona aceasa terasa, in primul rand sa limitam efectele distrcutive ale infiltratiilor...ce suprafata are terasa in jur de 2000 de metri patrati"

Vantul puternic, ploile, dar si cele aproape trei decenii care au trecut de la construirea Casei Poporului lasa urme pe cladirea care ne-a facut cunoscuti peste tot in lume.

Sunt la o  terasa, insa nu la orice terasa sunt pe una dintre cele mai mari terase ale casei poporului care insa asteapta sa fie revonavata de mai bine de 4 ani. pana acum insa nu s-a gasit constructorul care sa se incumete la o asemenea lucrare

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Terasa care te duce cu gandul la un loc lasat in paragina este destinata fumatorilor.
Angajatii au incercat sa ii ofere un aspect decent. Au pus cateva ghivece cu leandrii si doua trei masute ca sa...

mai indulceasca locul.

Dar stradania functionarilor nu poate face minuni. Peisajul este unul dezolant. Nu doar terasa are nevoie urgenta de reparatii. Si fatadele sunt crapate. Piatra se macina vazand cu ochii, Iar suprafetele care trebuie reconditionate sunt uriase.

"Fatada e si balustrada acare este cat mine aproape. de jos proportiile nu sunt percepute la adevarata marime, practic suprafetele sunt faraonice"

"Unele din ele peste 86 metri inaltime, ca sa va imaginati un bloc are 50 de metri, deci mai mult, aproape doua blocuri cu zece etaje

Alexandru Tanase este omul care, de mai bine de doua decenii, se ocupa de tot ceea ce inseamna intretinerea Casei Poporului.
Duce o munca de Sisif. Azi repara intr-o parte, maine descopera ca are de munca in alta. Tocmai de aceea si-ar dori ca si ai nostri sa implenteze un model strain de restaurare a cladirii.
Nu doar pe afara sunt probleme. Cand pasesti pe holurile Parlamentului, descoperi ca si inauntru sunt necesare tot atat de multe reparatii.
In curand, lifturile lui Ceausescu nu vor mai putea functiona. De pest 20 de ani, au urcat si au coborat cu ele milioane de persoane.

Intr-o camaruta mica, la etajul sapte al cladirii, cativa angajati se asigura ca ascensoarele pot functiona in continuare.

Din cele 30 de lifturi, numai zece respecta standardele.

Iar Casa Poporului incepe sa scartaie din toate incheieturile. Aproape ca nu e toc de usa care sa nu necesite reparatii.

Nimic major, insa, si... asa, s-a ajuns la situatia in care lucrarile la Casa Poporului nu se mai incheie nici dupa 28 de ani de la revolutie.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si