Primul copil a murit la varsta de 2 ani, in 2012, iar cei doi soti si-au mai dorit unul. Mama a ramas insarcinata, de aceasta data cu gemeni, insa bucuria a fost de scurta durata. Imediat dupa nastere a aflat ca sufera de aceeasi boala ca fratele lor, o malformatie cardiaca severa, informeaza WOWbiz.ro.

Gemenii aveau si alte malformatii, asa ca au murit pe rand anul trecut.

Chiar daca parintii au apelat si la medici din strainatate pentru a-i salva, micutii nu au putut fi operati.


" Astfel de cazuri sunt rare. Am intalnit de-a lungul celor 20 de ani de cariera cateva cazuri. Am avut si cate doi copii in familie care s-au nascut cu malformatii cardiace. Cei trei copii au fost diagnosticati cu malformatie cardiaca severa. Primul copil a decedat acum doi ani, iar gemenii anul trecut. Pe langa malformatia cardiaca, gemenii aveau si alte malformatii. In Romania nu puteau fi operati. Pentru unul dintre gemeni s-a luat legatura inclusiv cu chirurgul Eugen Sandica din Germania.

Nici unul dintre copii nu a ajuns la operatie. Nu au putut fi operati din cauza complexitatii malformatiilor. Erau cazuri depasite. Parintii au cautat toate solutiile posibile pentru a-si salva copiii, dar, din pacate, nu s-a putut face nimic", a declarat conf. dr. Constantin Iordache, seful Clinicii de Cardiologie pediatrica de la Spitalul Sf. Maria pentru bzi.ro.

O cauza a malformatiilor este ca parintii sunt veri primar consangvini.
" Una dintre cauzele aparitiei malfomatiilor cardiace sunt factorii nocivi din mediu sau, cum este cazul acestor trei copii, parinti consangvini. Parintii celor trei copii sunt veri primari. Consangvinitatea reprezinta un raport de rudenie intre doua persoane care au un stramos masculin comun. Un copil nascut dintr-o relatie dintre un barbat si o femeie consangvini prezinta un risc foarte mare de a avea malformatii, pentru ca relatia de rudenie dintre mama si tata creste sansa de transmitere a anomaliilor genetice. Le-am explicat parintilor care a fost cauza aparitiei acestor malformatii la copiilor lor. Nu stiau ca pot naste copii cu malformatii pentru ca sunt veri primari. Este o tragedie", a spus conf. dr. Constantin Iordache.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si