Asta a fost reactia de care ne-am lovit in urma cu 3 ani cand am incercat sa gasim sursa mirosul insuportabil din vestul capitalei sesizat de zeci de mii de oameni. Nici astazi nu s-a schimbat nimic.

Reprezentantul firmei care gestioneaza groapa de gunoi da vina pe...alte surse: “ Acelasi miros identic se simte si acolo si acolo si acolo! Adica in imprejurimile acestui loc”.

In timp ce noi stam cu picioarele pe un munte de sute de milioane de metri cubi de gunoi, domnul director tehnic Sorin Matei afirma ca are “niste dovezi stiintifice ca mirosurile nu provin de aici!” Ca mirosurile provin din surse locale.

A urmat o insiruire de alte cauze, toate din afara incintei: “ Gunoaiele alea de acolo. Alea nu sunt in curtea noastra, sunt in curtea altuia!”

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Iar exemplele au fost multe. Si totusi zeci de mii de ceteteni se tot plang de mirosul insuportabil de hidrogen sulfurat!

Cu mirosul am clarificat-o pe teren. Ce arata insa documentele oficiale? Garda de Mediu nu a demonstrat cu nimic ca vine mirosul din acest loc.

Au existat si controale ale specialistilor de la Garda de Mediu.

MARIAN DAVID- DIRECTOR COMISARIATUL GNM: “La solicitarea operatorului depozitului am facut doua actiuni. 2016, 2017 in toate zonele limitrofe indicate si cele despre care detineam ca potentiale surse. Deci nu exista alta sursa in zona! Din punctul nostru de vedere aceasta este sursa de poluare!”

De cealalta parte Cei de la Protectia Mediului cu ajutorul carora Garda de Mediu a facut monitorizarea nu sunt de aceeasi parere: “Nimeni, dar absolut nimeni pana acum nu poate sa garanteze ca e de la Iridex.

Nimeni. Garda de mediu a garantat! Daca garda de mediu imi da mie in scris ca provine de la Iridex si de la Instalatia aia a doua zi nici nu mai discutam de autorizare”.

Cu alte cuvinte, nicio institutie a statului roman nu a fost in stare pana in acest moment sa depisteze oficial sursa mirosului si gazul toxic pe care sute de mii de locuitori ai Capitalei il inhaleaza de ani de zile!

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si