Un exemplu in acest sens este definitia exercitiilor de „tarare”.

Elevii de clasa a V-a sunt indemnati sa invete cum sa treaca prin viata „tarandu-se”. Probabil, in acest fel inteleg cei care au conceput manualul sa „creasca responsabilitatea elevilor si a parintilor fata de evolutia dezvoltarii fizice a elevilor”, asa cum se lauda pe site-ul editurii CD Press/

Iata definitia miscarii de „tarare”, asa cum este prezentata in Manualul de Educatie Fizica si Sport pentru clasa a V-a:

„PRIN TaRaRE, TE POtI DEPLASA LA ORIZONTALa, MaRIND SUPRAFAtA DE SPRIJIN A CORPULUI. ACESTA A FOST UNUL DINTRE PRIMELE TALE PROCEDEE DE DEPLASARE PE CaND ERAI NOU-NaSCUT (SIC! – ESTE sTIUT Ca UN NOU-NaSCUT NU SE TaRasTE) sI PE CARE iL VEI PERFECtIONA CA sI (SIC!) TEHNICa, DE-A LUNGUL TIMPULUI, iN FUNCtIE DE CERINtELE IMPUSE DE VIAtA DE ZI CU ZI”

Manualul de educatie fizica si sport pentru clasa a V-a – anuntat de ministrul educatiei, Liviu Pop, ministru care a obisnuit opinia publica cu agramatismele utilizate in exprimarea zilnica – a aparut saptamana trecuta.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Sindromul capului care explodează, boala misterioasă care afectează tot mai mulți oameni. Ce este și cum se manifestă- antena3.ro

„Da, elevii din clasa a 5-a vor avea manual si la disciplina educatie fizica. in 7 august finalizam licitatia pentru manualele la care s-au depus contestatii. Trist este faptul ca editurile nu au depus oferte pentru toate disciplinele. Caut solutii si pentru aceste situatii”, scria Liviu Pop pe pagina sa de Facebook, in luna iulie.

Decizia ministrului a fost aspru criticata de Consiliul National al Elevilor (CNE), in timp ce bazele sportive, salile de sport si dotarilor sunt carente majore ale sistemului de invatamant preuniversitar, potrivit sursazilei.

“in luna aprilie, in cadrul unei intruniri a Comisiei pentru manuale scolare, elevii au marsat pe necesitatea unei pregatiri temeinice a cadrelor didactice, astfel incat manualul sa devina un instrument, nu in scop in sine. Cu privire la introducerea de noi manuale scolare, reprezentantii elevilor nu au mai fost consultati, asa cum ar fi firesc, avand in vedere calitate de beneficiari primari ai educatiei. Asadar, consideram ca reprezentantii ministerului se concentreaza in mod prioritar pe aspecte ce tin strict de forma, fara a putea interveni asupra hibelor ce marcheaza educatia”, se mai spune in comunicatul CNE.

Cu doua saptamani inainte de inceperea noului an scolar, 2017/2018, manualul de Educatie Fizica si Sport de la Editura CD Press a fost declarat castigator in cadrul licitatiei organizate de Ministerul Educatiei Nationale, in iulie 2017, si aprobat prin Ordinul ministrului Educatiei Nationale (OMEN) nr. 4456/27.07.2017.

91,33 a fost punctajul obtinut de manual, la evaluare, fiind clasat in TOP 3 in evaluarea de calitate MEN.

Cum prezinta Editura CD Press manualul de educatie fizica si sport:

Citeste si: Adriana Bahmuțeanu a vorbit despre discriminările de care a avut parte din copilărie. Cum le-a depășit vedeta? „Cioara a ajuns în vârful pomului și tu ai rămas cărăuș de ziare.”- kfetele.ro

Citeste si: Horoscop zilnic, 10 septembrie 2024: Zodia care va avea parte de ghinion, situații dificile și emoții puternice- radioimpuls.ro

Citeste si: Șoferii care încalcă regulile din Codul Rutier vor fi amendați pe baza imaginilor filmate din elicopter. Ce văd polițiștii pe camere- antena3.ro

“Manualul, bine ilustrat, pune la dispozitia elevilor solutii metodice care completeaza actiunile didactice realizate la clasa cu peste 300 de imagini (foto, schite etc.), peste 75 de descrieri ale succesiunii metodice a principalelor procedee tehnice si actiuni tactice (sectiunea “Cum se realizeaza”) si peste 30 de secvente video. Acces facil la multiple tabele si grafice, care cresc responsabilitatea elevilor si a parintilor fata de evolutia dezvoltarii fizice si a capacitatii motrice a elevilor.

Aceste materiale sprijina constientizarea de catre elevi a cauzelor eventualelor greseli de executie si adoptarea masurilor corective prin efort propriu.

Contine peste 50 de idei de jocuri dinamice si stafete descrise pe intelesul elevilor, incluse in varianta digitala a manualului. Este o sursa variata de exercitii corective pentru atitudinile corporale deficiente, de legari de elemente acrobatice sau exercitii integrale, de sisteme de actionare pentru dezvoltarea calitatilor motrice, de structuri tehnico-tactice de evaluare.

Mai mult, manualul este insotit si de un pachet educationat extins: Ghidul profesorului (planificare anuala, proiectarea unitatilor de invatare, sugestii metodologice), descarcabil gratuity si de pe site-ul editurii, acces gratuit la platforma educationala www.clasadigitala.ro (include numeroase materiale digitale descarcabile)”.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si