Doua lovituri, una de picior si alta de pumn, au transformat aceste imagini in cel mai mare scandal al anului. Era inceputul lunii iunie, iar Cristian Boureanu devenea, fara sa stie, motivul unei schimbari in politie.

Cu limbaj de strada si scenarii reale, luptatorii din politia romana au ajuns dascali pentru mai tinerii lor colegi.

Doar din cuvinte si atitudine s-ar putea rezolva multe conflicte, cred instructorii. Totul tine de psihologie…

Dar cum socoteala de acasa nu se potriveste mereu cu cea din targ:  "Ramaneti pe loc! Bai, lasa-ma. Pastrati distanta! Ce nu intelegi, bai! Voi fi nevoit sa folosesc forta." 2

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Nici cazul medicului de la maternitatea Giulesti nu a trecut neobservat. Mai ales modul in care barbatul a fost… imobilizat.

Astfel de situatii ar trebui sa dispara, crede seful politiei capitalei. Care cere mai multa fermitate din partea subalternilor.

Mihai Voicu, seful Politiei Capitalei:" In momentul in care cetateanul nu respecta aceste dispozitii, conform legii, politistul este abilitat sa foloseasca forta. In cel fel foloseste forta, gradul de folosire al fortei, exact asta incercam sa facem acum”.

Mai greu e, insa, cu mentalitatea cetatenilor…

Emil Cocu, inspector principal: "Daca un politist striga arma, toata lumea culcat, pistol, toata lumea se culca la sol si ramane doar infractorul.

La noi, cand facem acest lucru, toata lumea ridica capul: ia, unde e, ia sa vedem, cum e arma, ce marca?"

Peste 700 de politisti au trecut deja prin acest modul de pregatire. In viitor absolut toti agentii vor parcurge lectiile, chiar si de mai multe ori, daca doresc.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si