„Cei care au culturile afectate de furtuna de duminica seara vor fi despagubiti. Noi facem verificari la aceasta data in toata tara si, evident, in zonele unde au fost ieri (duminica- n.r.) afectate culturile stabilim gradul de calamitate. Exista comisii care s-au constituit la ordinul prefecturilor, comisii mixte care se duc in fiecare loc, determina pentru fiecare cultura gradul de afectare, in asa fel incat sa se constituie documentatia necesara conform actelor normative pentru a putea intra intr-un calcul“, a spus ministrul Agriculturii Petre Daea.

Intrebat de jurnalisti care cultura a fost mai afectata, Petre Daea a spus ca este vorba despre soia.

„Cultura cea mai afectata a fost soia. Sunt suprafete nu mari, din fericire, pentru tara, in special din partea de vest, intelegand o parte din Bihor, din Arad, din Timis, coboara spre Mehedinti, prinde si o portiune din Olt si Dolj. Procentele de afectare sunt diferite, dar  in tara sunt si culturi si zone care nu au fost afectate, iar pe total tara se compenseaza. Fermierii sunt intr-o parte fericiti, in alta parte sunt iata nemultumiti si afectati de aceste fenomene extreme“, a mai afirmat ministrul Agriculturii.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

Petre Daea a participat, luni, la Iasi, la deschiderea anului universitar la Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara (USAMV) „IonIonescu de la Brad” din Iasi.

La eveniment au fost prezente oficialitati locale si judetene, parlamentari, sefii de

institutii, dar si directori de statiuni agricole.
USAMV numara 5.000 de studenti, dintre care 800 sunt inmatriculati in anul intai.

Anul universitar incepe cu doua saptamani mai devreme la aceasta institutie fata de restul universitatilor, intrucat studentii efectueaza perioada de practica agricola.

Sursa: News.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si