"Volumul de activitate in DNA creste in fiecare an. Avem peste 10.000 de dosare de gestionat, cu aproximativ 120 de procurori. Fiecare procuror are cam 70-80 de dosare in lucru. Nu poti sa lucrezi in 80 de dosare odata. Nu ai cum fizic sa faci acest lucru. Fiecare procuror are unul sau doi politisti care-l ajuta in activitate. Acum, ne confruntam cu o alta situatie: pentru o parte dintre politistii care au lucrat in DNA timp de sase ani expira acel termen de detasare ”, a afirmat Kovesi la Europa FM.

Ea a spus ca a cerut ministrului de Interne detasarea la DNA a cinci politisti, dar solicitarea a ramas fara raspuns.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

"Am cerut Ministerului de Interne sa ne detaseze un numar de cinci politisti. De obicei, aceste cereri se semnau dupa o saptamâna, dupa doua saptamâni. Avem cereri din iunie, avem cereri din august la care nu am primit raspuns de la Ministerul de Interne. Am avut o discutie institutionala cu doamna ministru, care mi-a explicat ca au o situatie mai deosebita, ca au fost foarte multe pensionari si ca resursele in minister sunt altele si ca trebuie sa-si prioritizeze activitatea in functie de resursele ministerului.

Sigur, replica mea a fost ca, sigur, e decizia dumneaei, dar nu cred ca cinci oameni care ar trebui sa lucreze in DNA influenteaza intr-un mod categoric activitatea Ministerului de Interne, care are zeci de mii de angajati, da?”, a declarat Kovesi.

Potrivit procurorului sef al DNA, nici Ministerul Justitiei nu sprijina Directia in ceea ce priveste suplimentarea personalului. "Avem peste cinci reveniri la Ministerul Justitiei, inca de anul trecut, dupa ce a aparut decizia Curtii Constitutionale, in care am spus ca trebuie suplimentate resursele umane, ca avem nevoie de oameni. Am primit 40 de posturi anul trecut, de anul trecut pâna in acest an, in luna august, am facut patru-cinci reveniri la Ministerul Justitiei pentru a fi sprijiniti. Nu am primit niciun raspuns la solicitarea noastra.(...) Avem cinci politisti care trebuie sa vina in DNA si nu pot veni pentru ca nu se semneaza detasarea ”, a precizat Kovesi.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si