Potrivit politiei si parchetului, barbatul a trimis un e-mail in care se declara in masura sa otraveasca aproximativ 20 de produse de supermarket.

Iar pentru a arata ca nu glumeste, el a oferit indicii care au condus la confiscarea- in magazine din Friedrichshafen (sud)- a cinci produse pentru beblusi alterate.

”Luam aceste amenintari in serios, deoarece infractorul a plasat saptamana trecuta, inainte de inchidere, cinci produse otravite in magazine la Friedrichshafen”, a declarat procurorul Alexander Boger intr-o conferinta de presa.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Politia a confiscat produsele respective si a constatat ca acestea contineau etilenglicol, un produs care se gasesste in general in antigel si lichid de frana. Acest produs poate sa fie mortal in cazul in care este consumat in cantitati importante si in absenta tratamentului medical.

Potrivit procurorului, autorul santajului, care si-a adresat mesajul de amenintare unui organism pentru protectia consumatorilor, a anuntat ca tinta sa sunt ”filialele nationale si internationale ale unor intreprinderi germane de produse alimentare si drogherie”.


 

Cu ajutorul camerelor de supraveghere din magazinele in care au fost confiscate produsele pentru bebelusi, politia a putut sa obtina imagini in care apare in mod clar fata suspectului, un barbat in varsta de cincizeci si ceva de ani.

Fotografii si inregistrari video in care apare suspectul au fost distribuite in presa.

”Nu exista vreun motiv de panica, de cedare isteriei. Este necesar sa fim atenti in zilele urmatoare si sa-l identificam cat mai rapid” pe suspect, a subliniat vicepresedintele politiei din Konstanz Uwe Stürmer, denuntand un ”criminal fara scrupule”.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si