"Felicitari, Simona Halep, pentru obtinerea primului loc in clasamentul WTA! Profesionalismul, determinarea si dedicarea demonstrate pe terenul de tenis au facut posibila aceasta extraordinara performanta!”, a scris Klaus Iohannis pe Facebook.

WTA a acuzalizat duminica seara clasamentele, iar Simona Halep este pe locul I, atât in cel general, cât si in cel care conteaza pentru Turneul Campioanelor. Halep a devenit oficial cea mai buna jucatoare din lume, dupa ce a invins-o, sâmbata, cu scorul de 6-2, 6-4, pe letona Jelena Ostapenko, in semifinalele China Open.

Halep este prima romanca lider mondial in tenis, al doilea roman, dupa Ilie Nastase, care a fost numarul 1 ATP 40 de saptamani, intre 23 august 1973 si 2 iunie 1974, si a 25-a jucatoare care urca pe cea mai inalta treapta a ierarhiei, de la introducerea clasamentului computerizat, in 1975, potrivit News.ro.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Sportiva din Constanta a acumulat 6.175 de puncte si a urcat de pe locul al doilea pe locul I, in timp ce fosta ocupanta a primei pozitii, spaniola Garbine Muguruza, are 6.135 de puncte. In clasamentul Race, care conteaza pentru Turneul Campioanelor, Halep a urcat de pe locul 3 pe locul 1, cu 5.675 de puncte, in timp ce Muguruza a coborât pe pozitia a doua, cu 5.635

de puncte.

Calificata in sferturile de finala ale turneului de categorie Premier Mandatory de la Beijing, Sorana Cirstea a urcat sapte locuri in clasament, pâna pe 37, cu 1.425 de puncte, cea mai buna pozitie a ei din ultimii trei ani si doua luni.

Irina Begu se mentine pe locul 57, cu 1.010 puncte, iar Monica Niculescu a urcat de pe locul 65 pe locul 61, cu 945 de puncte.
Si Mihaela Buzarnescu se mentine pe locul 105, cu 605 puncte.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si