”In momentul de fata Guvernul pregateste elaborarea bugetului, dar trebuie sa plecam de la cateva principii si anume prioritizarea investitiilor. Ca atare, toate ministerele care isi construiesc proiectele de buget (…) trebuie sa delimiteze cheltuielile de functionare, de administrare, de cheltuielile de investitii ”, a declarat Calin Popescu Tariceanu la finalul sedintei coalitiei.

El a precizat ca Guvernul doreste accelerarea procedurilor de investitii in infrastructura printr-o colaborare cu institutiile internationale, respectiv Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare, Banca Europeana de Investitii si Banca Mondiala.

”Bugetul va fi unul care se va incadra in limita deficitului maxim de 3%, nu exista risc de derapaj(...) Avem in vedere cresterea unor cheltuieli, majorarea punctului de pensie la 1.100 de lei de la 1 iulie anul viitor, dar toate acestea intra in anvelopa bugetului pe anul viitor(...) Impozitul pe venituri va fi scazut de la 16% la 10%”, a mai spus Tariceanu.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Intrebat cat anume va fi deficitul anul viitor si daca impozitul va fi scazut de la 16% la 10% pentru toate salariile, inclusiv pentru cele de pana in 2.000 de lei, pentru care, potrivit programului de guvernare, impozitul ar trebui sa fie 0, lideurl ALDE a spus ca nu stie sa raspunda.

Intrebat in continuare despre cresterea economica pe care se fundamenteaza bugetul de anul viitor, Tariceanu a spus ca aceste date trebuie furnizate de Institutul de Prognoza.

”Nu am discutat azi, acestea sunt datele pe care le furnizeaza Institutul de Prognoza. Din cate stiu, datele preliminare indica pentru anul viitor un PIB de 901 miliarde de lei ”, a spus liderul ALDE.

In ceea ce priveste transferul contributiilor de la angajator la angajat, Calin Popescu Tariceanu a afirmat ca este o decizie la care nu s-a renuntat.

”Nu am discutat azi. Principiul insa ramane acelasi: cheltuiala angajatorului va deveni salariul brut. Prin urmare, nu va exista- si subliniez acest lucru pentru tot mediul de afaceri pentru ca ei trebuie sa-si pregateasca bugetele pentru anul viitor- nu va exista nicio cheltuiala suplimentara a angajatorului”, a sustinut Tariceanu.
 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si