UPDATE: Aceasta este femeia banuita ca ar fi profitat de pe urma unor oameni care doreau sa-si intemeieze o familie. Adriana lucreaza de 21 de ani ca asistent social si munceste la Protectia Copilului chiar de la infiintarea institutiei. Colegii sai sunt socati si spun ca n-o credeau in stare de asa ceva. Procurorii DIICOT au, insa, indicii ca femeia cerea bani pentru a urgenta actele de adoptie.

Catalin Borcoman- procuror DIICOT BRASOV: “In unele cauze au fost solicitate sume de bani fie pentru intocmirea unor acte corespunzatoare atributiilor de serviciu, fie pentru influente asupra colegilor de serviciu”.

Femeia n-ar fi cerut doar bani, ci si alte favoruri.

Catalin Borcoman- procuror DIICOT Brasov: “Vorbim inclusiv de sume de bani, de exemplu 1000 de euro dar si alte beneficii constand  in bunuri, servicii gratuite sau organizarea unor mese  la restaurant”.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Ancheta celor de la DIICOT continua.Cel mai probabil asistentul social va fi exclus din serviciul de protectie al copilului.Lidia Mailat: “In momentul in care vom primi oficial hotararea tribunalului, vom lua toate masurile legale care se impun si anume suspendarea din functie, conform legii”.

In acealsi dosar mai este cercetat un asistent social  sub acuzarea de fals intelectual. in momentul de fata la Brasov sunt 86 de dosare depuse de cei care vor sa adopte un copil si 40 de copii cu dosare deschise spre adoptie.

In ultimul an s-au finalizat in Brasov 39 de adoptii iar alte 21 sunt in perioada de proba.

Femeia ar fi primit bani si alte foloase material de la mai multe familii pentru mai multe cereri de adoptie. Ea a fost retinut pentru 24 de ore de catre rocurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata şi Terorism – Serviciul Teritorial Brasov pentru luare de mita si trafic de influenta.

Redam mai jos comunicatul DIICOT:

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

"In cauza, exista suspiciunea rezonabila ca incepand cu anul 2012, inculpata Şimandan Lucica-Adriana, in calitate de asistent social in cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala şi Protectia Copilului Braşov, membru al echipelor de evaluare pentru procedurile de adoptie, a pretins şi primit de la familii interesate, direct sau indirect, bani sau alte foloase, in scopul preluarii cererilor de adoptie. S-a retinut ca inculpata a pretins şi primit, direct sau indirect, bani sau alte foloase,avand influenta asupra modalitatii de obtinere a atestatului de potential adoptator ori asupra modalitatii de selectie din cadrul listei cu adoptatorii/familiile adoptatoare atestate, prin promisiuni

de urgentare a eliberarii actelor mentionate/de selectare cu prioritate a anumitor persoane/familii, cu incalcarea dispozitiilor legale.

De asemenea, din cercetarile efectuate in cauza a rezultat ca inculpata a primit foloase necuvenite de la persoane interesate, sub pretextul ca are influenta asupra altor functionari cu atributii in procesul de adoptie, in scopul urgentarii procedurilor specifice. Astfel, inculpata a determinat –o pe suspecta T. C., consilier superior la DGASPC Covasna – Serviciul Adoptii, sa falsifice un raport de evaluare a capacitatii de a adopta a unei familii adoptatoare, atestand date necorespunzatoare adevarului, respectiv, mentionarea faptului ca familia locuia in fapt in Sfantu Gheorghe, intr-un apartament care indeplinea conditiile necesare pentru a creşte un copil precum şi mentionarea faptului ca pentru evaluare au fost prezente rudele familiei.

La data de 25.10.2017, Tribunalul Braşov a dispus fata de inculpata Şimandan Lucica-Adriana  masura preventiva a controlului judiciar", a precizat DIICOT.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si