Asa isi imbie nea' Ioan clientii, pe care ii invita  chiar in cotetul porcilor. Desi Craciunul e inca departe, vanzarile de godaci merg ca pe roate, iar asta pentru ca in aceasta perioada pretul e promotional. Crescatorul de porci are comenzi chiar si din Spania- de la romanii care vor sa puna pe masa de craciun sarmale si carnati traditionali.

Ioan Baidoc, crescator animale: “Mai am porcii astia de vandut si am mai vandut cinci. Am vandut tot cu 9 lei kilogramul, 140, 135, 132 de kilograme, au avut si 8- de kg”.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Godacii pensionarului din Peciu Nou sunt calitate maxima, spune el. Au carne bio pentru ca omul ii hraneste doar cu cereale din curtea casei sale.  "La tara e la tara. Porcul mananca si verdeata, si lucerna, si mere, restul vegetale si tot ce e in gradina la porci le dau”, sustine barbatul.

Ne mutam intr-o alta ograda, de data aceasta in satul Ivanda. Negocierile sunt  si aici in toi.

Porcii care cantaresc peste o suta de kilograme se vand cu 8, 9 lei kilogramul. In plus, gazda e dispusa sa sacrifice animalele direct in batatura, iar clientul sa plece acasa cu carnatii-n punga.

Taranii se lauda cu vanzari record in luna… octombrie. Oamenii lasa la pret, pana la 7 lei pe kilogram. In apropierea sarbatorilor, insa, preturile vor creste chiar si cu 3 lei. Cele mai vandute in ajun sunt  cotletele si carnatii, care vor costa in jur de 12-14 lei pe kilogram.

Crescatorii si-au pus la vanzare porcii si pe internet si au expus poze doar cu godacii de calitate.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si