Intr-o lume moderna, doamna Ana pastreaza vechile traditii...
-La Mera era obiceiul ca fata sa aiba mobilierul si baiatul casa.

...chiar daca au apus acele vremuri, ea nu le-a uitat. Mai mult, a adunat mobila veche pe care altii o aruncau si a readus la viata batranele piese.  

Kelemen Anna: Le-am pictat si acum sunt nou noute.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Casa doamnei Ana e ca un muzeu: are sase camere pline cu mobila veche reconditionata si obiecte mostenite de la strabunici.

-Era maro, pictat cu ciorapi si eu m-am gandit ca ar fi bine sa il pictez asa.

Face vopsea naturala din amestecuri de plante si branza de vaci, iar apoi lucreaza cate 3-4 luni la o piesa de mobilier. Motivele traditionale pe care le picteaza cu migala sunt de-o frumusete fara pereche, iar povestile pe care le spun sunt unice.

Nusi din Mera cum ii spun cei care au avut placerea s-o cunoasca picteaza de cand se stie. Ajunsa la pensie, femeia si-a propus sa se dedice in totalitate acestei pasiuni. Munca ei e enorma, a infrumusetat chiar si un conac intreg la Rimetea, dar acum comenzile sunt din ce in ce mai putine.

Chiar daca pretul pe care il cere este mult sub cel al magazinelor de profil, doamna Nusi abia vinde cate o lada de zestre care costa aproximativ 1200 de lei.

Pasiunea femeii a fost salvata insa de proprietarii unor hoteluri si restaurante care au ales sa isi decoreze localurile cu mobilierul pictat la Mera.
 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si