„A nu da voie nepotului sa-si vada bunicul pe patul de moarte este lipsa de umanism. As spune chiar ca ne apropiem de o zona a cinismului. in spatele iesirii din succesiune si a faptului ca nu a fost primit, eu cred ca se afla doua persoane importante din familia regala, nu le nominalizez, le va nominaliza la un moment dat Nicolae”, a declarat avocatul fostului principe, Radu Enache, intr-un interviu pentru Digi 24.

El sustine ca nepotul regelui nu ar fi primit niciodata, in original, decizia de retragere a titlului regal si ca are acest dubiu, ca actul a fost semnat de bunicul sau, Regele Mihai.
"Decizia de retragere a titlului regal, Nicolae mi-a spus ca nu i-a fost comunicata in original niciodata. Deci, eram curiosi sa vedem daca este semnatura fostului suveran. Nefiind un act administrativ nu il putem ataca nici in contencios. Nicolae are acest dubiu, ca nu ar fi fost acel decret semnat si nu i-a fost comunicat in original”, a spus Radu Enache, avocatul lui Nicolae Medforth Mills.

Avocatul a facut si clarificari cu privire la averea Casei Regale.
 
"El spune ca nu urmareste mostenirea. E o situatie aparte. Bunurile Casei Regale si bunurile proprii ale casei regale. Ceea ce custodele coroanei administreaza, bunurile Casei Regale. Un patrimoniu imobiliar estimat la minimum 60 de milioane de euro. Bunurile personale ale fiecarui membru al Casei Regale pot fi lasate mostnire cui doresc.

El nu mostenirea o urmarea, pentru ca nici nu mai realizeaza daca mai are vreo sansa reala. El voia sa-si vada bunicul si voia sa revina in familie. Ce inseamna asta in viitor, vom vedea ”, a spus Radu Enache.
 
Avocatul a precizat ca fostul print Nicolae intentioneaza sa spuna in luna decembrie cine se afla in spatele excluderii sale din linia de succesiune.
 
Digi24 i-a contactat pe reprezentantii Casei Regale, care nu au dorit sa comenteze deocamdata subiectul.

De asemenea, avocatul considera ca reactia princepesei Elena este una „neasteptata”, venind din partea unei mame, iar comunicatul dat de Casa Regala referitor la faptul ca principele Nicolae ar fi avut o tentativa de violare a domiciliului regelui Mihai a fost o lovitura puternica.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

„Este o reactie neasteptata din partea unei mame. Copilul ei se afla intr-o situatie grea, dificila, iar comunicatul acesteia a fost o lovitura puternica pentru Nicolae. De mai bine de doi ani de zile, din august 2015, incearca sa ajunga la bunicul lui.

Persoane din anturajul Casei Regale fac un adevarat scut uman in jurul fostului suveran. Nu a mai reusit sa-l vada in mod fizic pe bunicul lui. Nu a mai discutat de peste doi ani cu Regele Mihai”, a mai spus avocatul.

Radu Enache a anuntat, sambata, la Antena 3, ca fostul principe Nicolae a scapat de acuzatiile de lovire in cazul incidentului de la resedinta Regelui Mihai din Elvetia.

"A ramas numai plangerea depusa de Casa Regala pentru violare de domiciliu. Celelalte persoane aparent implicate n-au depus nicio plangere penala impotriva lui. De fapt, Casa Regala nu putea depune plangere penala in numele infirmierelor, deoarece numai persoana vatamata poate depune asemenea plangere", a precizat Radu Enache la Antena 3.

Casa Regala a anuntat miercuri ca fostul principe Nicolae Medforth-Mills a avut o tentativa de violare a domiciliului regelui Mihai, la resedinta acestuia din Elvetia, unde a fortat usa casei, implicand in incident sase persoane, dintre care trei colaboratori ai Casei Regale, pe care i-a agresat, precizand ca Regele Mihai refuza sa isi vada nepotul, caruia i-a fost adus la cunostinta acest lucru. Fostul principe Nicolae a transmis atunci ca nu intelege "agresivitatea" Casei Regale de a face tot posibilul sa il impiedice sa isi vada bunicul.

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

O zi mai tarziu, mama fostului principe, Principesa Elena, s-a declarat dezamagita si ingrijorata de faptele fiului sau si a apreciat ca, prin comportamentul sau acesta "a nesocotit intimitatea, suferinta si demnitatea" fostului suveran. Ea sustine ca Regele Mihai i-a reprosat intr-o scrisoare lui Nicolae ca nu a facut nimic pentru a clarifica paternitate "presuspusului sau copil, o fetita de doi ani", ceea ce este "o lipsa de responsabilitate inacceptabila". Fostul principe Nicolae s-a declarat la randul sau dezamagit si profund indurerat de incrancenarea membrilor Casei Regale, precum si a mamei sale, apreciind ca ar fi nobil ca intr-un astfel de moment sa toti sa dea dovada de respect si sa treaca "peste cine stie ce ambitii personale".

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si