Nici macar n-au stiut cum sa reactioneze, romanii stabiliti pe malul Marii Adriatice, in Italia cand pe fereastra au vazut totul alb. In imaginile postate pe internet, se vede cum stratul de zapada atinge deja cativa centimetri.

"Sunt foarte suprinsa, pentru ca in Italia nu ninge, asa, in fiecare an.

Daca ninge este ceva extraordinar de suspect. A fost foarte frig aici, in ultimul timp."

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Explicatia pentru schimbarea brusca de vreme vine de la meteorologi, care ne avertizeaza sa ne asteptam si in urmatoarea perioada la astfel de episoade.

Mihai Timu, meteorolog:

"Pe partea de centru a continentului a patruns o masa de aer mai rece, cu caracteristici polare. aceasta masa a coborat destul de mult catre latitudini sudice. O parte din acea masa de aer rece va patrunde si peste tara noastra.

motiv pentru care inca de astazi, temperaturile scad." 

Si la noi,  iarna pare sa vina mai devreme.

"Din fericire, noi suntem tangentiali la acest ciclon, prin urmare, avem precipitatii, dar slabe cantitativ. Astazi si maine, in principal, in partea de sud-vest a teritoriului asteptam ploi"

De maine insa, termometrele nu vor arata mai mult de 12 grade celsius, in timpul zilei. Minimele din timpul noptii vor cobori spre pragul inghetului.

De saptamana viitoare, meteorologii nu exclud ca vremea sa se raceasca si mai mult si sa avem parte de un peisaj de iarna, in toata tara.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si