"Fenomenele severe nu vor lipsi. Vorbesc aici despre viscole, despre posibile ninsori abundente si despre episoadele de ger, acestea fiind elementele cele mai severe ale iernilor in Romania.

Primele semnale arata ca vom avea perioade lungi in aceasta iarna, in care vremea sa se incadreze in normalul vremii de iarna, ceea ce insemna posibilitate foarte mare de aparitie a fenomenelor despre care vorbeam.

In lunile noiembrie si decembrie, primele luni ale sezonului rece, este normal sa fie si perioade cand temperaturile noaptea sa scada sub limita gerului.

in lunile ianuarie si februarie avem in medie cel putin 2 viscole”, a declarat Florinela Georgescu, directorul executiv al Administratiei Nationale de Meteorologie, potrivit spynews.ro.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

In decembrie si ianuarie, conditiile meteo vor fi unele normale pentru aceasta perioada,  insa este foarte posibil sa se inregistreze si temperaturi extrem de scazute.

"Se pot inregistra si minus 20 de grade. S-a mai intamplat si se poate repeta", a explicat meteorologul.

" Putem avea chiar si minus 30 de grade. Este un semnal al unor episoade de ger. Fenomele cele mai severe vor fi in a doua parte a iernii. Trebuie sa fim foarte atenti la jumatatea lunii ianuarie", a avertizat Florinela Georgescu.


 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si