Insa, in cazul multinationalelor, cei mai multi dintre angajatori asteapta inca un raspuns de la sediile centrale, conform realitatea.net.

La o saptamana de la adoptarea noilor modificari fiscale, aproape patru din zece partenerii chestionati (37%), asteapta un raspuns de la sediile centrale ale multinationalelor pentru a vedea ce decizie vor lua in privinta salariilor incepand cu 2018, releva un studiu realizat de Adecco, cel mai mare jucator de pe piata resurselor umane la nivel mondial.

Aproape jumatate (45%) dintre partenerii Adecco au in plan sa mentina salariile nete ale angajatilor la acelasi nivel, indiferent daca vor avea sau nu costuri suplimentare, mai arata studiul.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Potrivit studiului, 4% dintre companii vor acoperi partial cresterea nivelului brut al salariatilor, in timp ce 2% dintre respondenti au spus ca angajatii lor vor avea salarii nete mai mici din 2018, deoarece nu pot sustine o astfel de majorare.

De asemenea, o pondere semnificativa (10% dintre respondenti) au spus ca vor incerca sa mentina aceleasi salarii nete ale angajatilor, dar nu prin cresterea salariilor brute, ci prin acordarea altor beneficii.

Aceasta masura va fi aplicata "pana cand vom simti ca legislatia devine stabila", declara o parte dintre respondenti.

Dintre cei care vor mari salariile brute ale angajatilor, aproape 80% spun ca de aceste masuri vor beneficia toti angajatii, fara exceptii. Doar un mic procent (4%) dintre respondenti au spus ca salariile angajatilor se vor mari pe baza unor bonusuri date pe baza de performanta.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si