Simptomele nu sunt specifice si pot fi extrem de usor confundate cu oboseala sau senzatia de sufocare. Numarul pacientilor din Romania care sunt diagnosticati cu BPOC este in crestere alarmanta. Medicii spun ca persoanele trebuie sa fie atente si, cand simt ca au unul dintre aceste simptome, sa apeleze la medic.

Citeste si: Directorul ANM, ultimele detalii despre cum va fi vremea: Iarna cu ger napraznic si ninsori abundente

Daca nu este diagnosticata la timp, boala poate afecta, pe rand, toate organele. Bronhopneumatopia obstructiva cronica este o boala ce variaza de la bronsita pana la emfizem pulmonar si se caracterizeaza prin simptome respiratorii persistente si prin limitarea fluxului de aer.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

La nivel global, cel mai intalnit factor de risc etse fumatul, dar boala poate fi cauzata si de expunerea indelungata la pulberile industriale, noxele chimice sau fumul produs de arderea combustibililor biologici.

Specialistii considera ca

in nu mai putin de trei ani, aceasta boala urmeaza sa devina a treia cauza de deces la nivel mondial, depasind afectiuni precum diabetul zaharat sau hipertensiunea arteriala.

Primele semne sunt tusea cronica, productia cronica de sputa, suieratul, gafaitul, senzatia de sufocare sau oboseala. Daca este descoperita la timp, aceasta boala poate fi tratata cu usurinta. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si