Doi dintre cei 3 trei salvamontisti surprinsi de avalansa din muntii Calimani au fost gasiti. Doar unul insa mai este in viata, cel care a facut apelul.

Peste 80 de persoane i-au cautat pe cei 3 salvamontisti surprinsi de avalansa in muntii Calimani.

Liviu, Lucian si Nathy faceau parte dintr-un grup mai mare care voia sa urce pe Varful Pietrosu ca sa arboreze steagul, asa cum o mai facusera si in alti ani.

Experimentati, au ales sa mearga pe alt traseu iar la intoarcere au fost surprinsi de o avalansa.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Lucian  a reusit sa sune la salvamont care au alertat serviciul 112. Avea un ceas performant care indica pozitia cu exactitate si asa a reusit sa le transmita colegilor coordonatele.

Echipele mixte formate din jandarmi, pompieri si angajati ai parcului national Ceahlau l-au gasit in viata dupa ore de cautari in noapte. Era constient, dar avea degeraturi si o fractura de tibie care astazi va fi operata.

Femeia din grup fost gasita si ea, insa din pacate nu s-a mai putut face nimic pentru salvarea ei.

Al treilea salvamontist, Liviu a fost cautat pana in zori. Azi dimineata, echipele au revenit pe teren. Sus pe munte, ninsoarea este abundenta si ingreuneaza cautarile.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si