Frecventata in ultimii ani de mai multi artisti, manastirea Dervent este si locul unde Aurelian Preda a dorit sa aiba mormantul. Aici, cantaretul de muzica populara si-a petrecut mare parte din ultimii ani de viata.

Dupa moartea lui Aurelian Preda, artisti, prieteni ai cantaretului au inceput sa frecventeze manastirea, unde au gasit duhovnici cu har, dar si bunatate si multa credinta. Lacasul de cult, supranumit si “Manastirea crucii de leac”, este vizitat de credinciosi si pentru ca se spune ca persoanele care se roaga aici au parte de minuni, de vindecari miraculoase.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Zilele trecute, intr-o zi friguroasa, unul dintre preotii de la manastire a surprins in gradina, in apropierea locului unde se afla mormantul lui Aurelian Preda, un fluture multicolor. “Astazi pentru ca Dumnezeu ne-a miluit cu o raza de soare, si-a facut aparitia un fluture batran cu aripile zdrentuite”, a comentat preotul Efrem Bandarica, cel care a si vazut “minunea” care infrunta frigul de inceput de decembrie, in plin post al Craciunului. 

Mai multi credinciosi au spus ca fluturele este de fapt “un suflet care a venit in vizita”.  “Fluturele este un simbol al sufletului, schimbarii, metamorfozei, invierii, sperantei, vietii si unor noi inceputuri. Se spune ca un fluture este sufletul unui om mort. Poate .......cineva a venit sa va vada!”, este comentariul unuia dintre prietenii parintelui.

Legenda spune ca la sfarsitul secolului I, cand Apostolul Andrei a propovaduit credinta pe meleagurile dobrogene, a trecut si prin partile Derventului. Se spune ca cei patru ucenici ai sfantului, un preot si trei fecioare, au fost condamnati la moarte de mai marele cetatii. Cele trei fecioare au fost taiate in bucati, iar preotul – jupuit de viu si spanzurat pe cruce, iar apoi trupurile lor au fost arse si aruncate in Dunare. Cand crestinii s-au dus sa le caute trupurile pentru a le ingropa, nu le-au mai gasit. In locul lor se aflau insa patru pietre sub forma de cruce. Tot legenda spune ca toti cei care ating pietrele se vindeca prin minune.


Acum, din cele patru pietre au ramas doar doua, care se afla in manastire: una in paraclisul bisericii, cealalta- in curte.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si