Va este pofta de o fasole cu ciolan afumat sau de o ciorba de sezon? Aveti mare grija atunci cand cumparati afumatura de pe rafturile magazinelor! Specialistii au descoperit ca unele bucati de ciolan contin doar arome de fum, dar si o gramada de conservanti periculosi. Cum sa deosebiti carnea traditionala de cea injectata cu aditivi, aflati din materialul urmator.
Este sezonul ciolanului afumat, care odata gatit este un deliciu in ciorba sau langa o portie de fasole. Pe rafturile magazinelor, insa, acest produs este "traditional" doar in teorie. Unele etichete de pe carnea afumata indica un cocktail de substante daunatoare.
Daca vreti sa cumparati din marile centre comerciale ciolan afumat, evitati-l pe cel ambalat care contine o multime de conservanti.
"Produsele traditionale au culoare specifica, adica maro, nicdecum roz, rosu intens. in momentul cand vedem roz-rosu, cu siguranta s-a introdus nitrit de sodiu., carmin".
“In ceea ce priveste prezenta nitritilor si a altor aditivi, acestia sunt pusi in ideea de a mentine carnea nealterata.
Pe langa rafturile traditionale din supermarketuri, puteti cumpara ciolan din macelarii. Acolo aveti sanse sa gasiti produsul afumat traditional.
Practic, va puteti da seama ca produsul este natural, urmarind cu atentie culoarea sa, care trebuie sa fie maronie.