PROF. UNIV. DR. OVIDIU NICOLESCU, CNIPMMR: Potrivit acestui sondaj, practic 30 la suta vor avea salarii mai mici in anul 2018 ca urmare a acestei masuri.  Eu nu cred ca asta avantajeaza pe cineva!+++Sunt sute de mii de salariati care vor fi afectati!

Iata de la ce informatii socante pornim. Cei de la Consiliul IMM_urilor au facut un sondaj in randul intreprinzatorilor.

Trecerea contributiilor de la patroni la salariati reprezinta o bataie de cap in plus care mareste hartogaraia!

PETRE NECHITA, REPORTER STIRILE KANAL D: In Romania, in loc sa numaram bani, numaram mai degraba hartii fara valoare. Iar schimbarile legislative din ultima perioada nu fac decat sa complice birocratia!

In cadrul fiecarei firme din cele peste 700 de mii trebuie initiata negocierea contractului colectiv de munca sau a unui act aditional. Asa cere legea, iar termenul limita aproape a expirat!

PROF. UNIV. DR. OVIDIU NICOLESCU, CNIPMMR: 6 din 10 firme nici n-au initiat, nici n-au inceput.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Conform noilor reguli, administratorii firmelor care nu vireaza impozitele si contributiile salariatilor catre stat in termen de 30 de zile sunt raspunzatori din punct de vedere penal. Asta le da fiori patronilor si duce la noi probleme.

FLORIN JIANU, CNIPMMR: Sporirea controalelor abuzive din partea ANAF,  inchiderea societatilor, respectiv concedierea personalului si somaj.

O astfel de masura este justificata pentru ca aproape 5 miliarde de euro sub forma contributiilor sociale sunt nevirate catre stat.

FLORIN JIANU, CNIPMMR: Cel mai mare datornic la stat este tot o companie de stat: Companiai Nationala a Huilei.

Din primele 12 companii datoare, 10 sunt de stat. Iar primele 100 de firme aduna datorii de peste doua miliarde de euro, adica mai multe de jumtate din total!

FLORIN JIANU, CNIPMMR: Nu putem afecta 1,2 milioane de intreprinzatori pentru 100 de datornici.

Iar 2018 aduce o nou veste proasta. Taxele si impozitele locale cresc in multe parti din tara. Pentru o companie cu sediul intr-o zona centrala, spre exemplu, asta inseamna o cheltuiala uriasa.

LIVIU ROGOJONARU, CNIIPMMR: O crestere de 50 la suta inseamna o crestere de niste zeci de mii de euro. Il baga in faliment.

Si taxele platite de cetateni sunt majorate. Inclusiv taxa de salubritate sau impozitul pe terenuri.

LIVIU ROGOJONARU, CNIIPMMR: Poate vi se pare ciudat ce va spun acum, dar este o crestere de 400 la suta a taxei de concesionare a locurilor de veci. Dumnzeu sa va fereasca!

Altfel spus, in Romania nici sa mori nu e ieftin!
 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si