In mesajul transmis, preafericitul parinte Daniel spune: "Sarbatoarea nasterii Domnului sau Craciunul este sarbatoarea in care praznuim iubirea smerita a lui Dumnezeu fata de oameni. Dumnezeu cel vesnic trimite pe fiul sau in lume ca sa mantuiasca lumea. Hristos Domnul se face om pamantean pentru ca pe pamanteni sa ii ridice la viata vesnica cereasca. Se naste din Fecioara Maria, prin lucrarea Duhului Sfant, ca sa sfinteasca umanitatea din interiorul ei.

Se naste intr-o pestera a pamantului, pentru a sfinti pamantul din interiorul lui. Nasterea Mantuitorului Isus Hristos la Betleem ne arata legatura dintre cer si pamant, dintre ingeri si oameni".

"Sarbatoarea nasterii Domnului este o sarbatoare a preaslavirii lui Dumnezeu care se face om din iubire pentru oameni, pentru mantuirea lor, o sarbatoare a pacii sufletesti, a bucuriei sau a buneivoiri intre oameni. De aceea, cu prilejul sarabatorii oferim daruri celor dragi si celor care sunt neajutorati. Oferim daruri ale iubirii noastre ca raspuns la iubirea lui Dumnezeu pentru noi. Sarbatoarea Craciunului este sarbatoarea milostivirii si, in acelasi timp, a bucuriei. Cel care daruieste semenilor sai umple sufletul sau de iubirea milostiva a lui Dumnezeu".

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Patriarhul Romaniei afirma ca, odata cu marea sarbatoare a crestinatatii, "ne gandim in mod deosebit la romanii din tara, dar si din afara tarii, romanii de langa granitele actuale ale Romaniei, dar si la romanii din Diaspora. ii pomenim in rugaciunile noastre si trebuie sa aratam semne de fratietate si de comuniune romaneasca".

De asemenea, "in aceste zile suntem chemati sa ii ajutam pe cei saraci, pe cei batrani, pe oamenii bolnavi, insingurati, neajutorati, sa raspandim in jurul nostru pace si bucurie din pacea si bucuria lui Hristos".

"Cu prilejul sarbatorii nasterii Domnului nostru Isus Hristos, Anului Nou si Botezului Domnului, va dorim tuturor sanatate si mantuire, pace si bucurie intru multi si binecuvantati ani".


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si