McCandless a murit joi, in casa lui din California. NASA nu a oferit detalii legate de cauza decesului.

Zborul lui Bruce McCandless din 1984, purtand un jet pack, a fost imortalizat intr-o fotografie "uimitoare", dupa cum a descris-o la acel moment New York Times. El s-a deplasat 100 de metri fata de naveta spatiala.

"Poate ca ar fost un pas mic pentru Neil, insa a fost un mare salt pentru mine", a glumit el, facand referire la faimoasa afirmatie pe care Armstrong a facut-o cand a pasit pe Luna.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Bruce McCandless s-a alaturat echipei NASA in 1966 si a fost comunicator al centrului de control al misiunii lui Armstrong din 1969.

El a fost cel mai tanar dintre cei 19 astronauti selectati de agentia spatiala pentru a se alatura programului. Avea atunci 28 de ani si fusese capitan in Marina americana.

McCandless a fost implicat in dezvoltarea jet pack-urilor, care ii permiteau sa zboare singur, si a testat, impreuna cu  Robert Stewart, colonel de armata, jet pack-ul cunoscut drept Manned Maneuvering Unit (MMU).

El a participat la o a doua misiune in spatiu in 1990, cand a ajutat la instalarea telescopului Hubble.

In total, a petrecut 312 ore in spatiu, dintre care patru zburand cu MMU.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si