Un astfel de caz, care i-a scandalizat pe iubitorii de animale, ne-a fost adus la cunostinta de catre Oana Tat, o tanara care locuieste in Sendreni, angrenata in actiuni de voluntariat pentru protectia animalelor. Cu doar cateva zile inainte de Craciun, tanara s-a trezit in fata portii cu unul dintre cainii pe care ii hranea mort, iar un altul, pe care il sterilizase si caruia ii implantase microcip, disparut.

Oana Tat a sesizat Directia Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA), ai carei reprezentanti au prelevat probe din continutul stomacal al cainelui si au constatat ca animalul fusese omorat cu Carbofuran (Furadan), substanta extrem de toxica si nociva, scrie wowbiz.ro.

"Este o substanta foarte periculoasa, iar comercializarea ei este interzisa. Ma simt amenintata. Dincolo de uciderea cainilor, este o otrava foarte periculoasa, care mi-a fost pusa in fata portii. Este o amenintare directa, cred eu(...) Eu sunt implicata in actiuni de voluntariat, de sterilizare si adoptie a animalelor fara stapan. Sunt insa responsabila, nu sunt genul de om care sa adune cainii in fata portii. Sa omoram animalele nu este o solutie, ci un act ilegal si de o cruzime fara margini.

Autoritatile locale trebuie sa ia masuri, caci gestionarea cainilor fara stapan cade in sarcina lor", spune Oana Tat.

Vinovatul risca pana la un an de inchisoare

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

Cazul a ajuns si in atentia Politiei, care a deschis un dosar penal, "pentru uciderea animalelor cu intentie, fara drept", iar cel care va fi gasit vinovat risca de la trei luni la un an de inchisoare sau amenda. Informatia ne-a fost confirmata de catre reprezentantii Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Galati, care au precizat ca ancheta este in curs.

Contactat telefonic, primarul comunei Sendreni, Paul Cristea, ne-a declarat ca, deocamdata, nu are o solutie pentru rezolvarea problemei cainilor fara stapan. Asta deoarece, spune alesul, medicul veterinar din Smardan, cu care autoritatile au incheiat un contract pentru gestionarea cainilor fara stapan, nu mai doreste sa se implice in astfel de activitati, care presupun aplicarea legii, deci si eutanasierea unora dintre patrupede, intrucat, spune primarul, cateva ONG-uri i-au amenintat familia. Alesul spune ca o alta varianta luata in calcul a fost asocietea cu municipiul Galati si alte comune limitrofe, in cadrul unei asociatii de dezvoltare, pentru construirea unui padoc, insa nu s-a facut ceva concret in acest sens. "Ne preocupa aceasta problema. Reprezinta o prioritate pentru mine si Consiliul Local, dar, in acest moment, nu avem o solutie viabila(...) Sunt foarte multi caini. Din pacate, unii cetateni ii hranesc in fata portii(...)

Vrem sa actionam pentru rezolvarea acestei probleme, dar doar cu forme legale", ne-a declarat primarul Paul Cristea, scrie viata-libera.ro.
 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Te-ar putea interesa si