Organizatorul acestei miscari de protest si initiatorul strangerii de semnaturi, Boris Kamenov, a declarat pentru Nova TV ca unul dintre motivele initiativei sale este sa salveze regiunea de coruptia din Bulgaria.

"Trebuie sa nu luam parte la aceasta coruptie", a declarat Kamenov.

"Nord-vestul este cunoscut (pentru faptul) ca are luptatori", a spus el.

Kamenov a evocat in acest sens revolta regiunii sale fata de Imperiul Otoman si pe cea din septembrie 1923.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

El a subliniat ca locuitorii din nord-vestul tarii au luptat intotdeauna pentru o "democratie adevarata".

Intrebat de ce vrea regiunea sa faca parte din Romania, el a subliniat, fara sa ezite, ca sistemul judiciar romanesc si lupta impotriva coruptiei sunt mai eficiente la nord de Dunare, in Romania.

"Sistemul lor judiciar este mult mai democratic si mai reformat", a insistat Kamenov.

Alt "separatist" a declarat ca el sutine initiativa pentru ca nu exista lucuri de munca in regiunea de Nord-vest a Bulgariei.

"Noi muncim la Kozlodui, Plovdiv si in alte orase, iar aici nu e nimic", a declarat acest barbat pentru Nova TV.

Initiatorul acestei miscari de "independenta" a mai spus ca numai dupa ce regiunea isi va dobandi independenta se va adresa Romaniei, printr-o propunere de a face parte din ea.

Intrebat daca Montana, Vidin si Vrata ar vrea sa devina ca Barcelona, Kamenov a raspuns ca in nord-vestul Bulgariei oamenii au nevoie de "un om ca Puigdemont".


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si