La initiativa conducerii Sistemului Hidrotehnic Paltinu-Voila, preotii au sfintit, luni, apa care ajunge la robinetele a mii de prahoveni, aceasta fiind o traditie de 18 ani, scrie Mediafax.

Preotul care a oficiat slujba de sfintire a apei care ajunge la robinetele din casele a mii de prahoveni a declarat ca aceasta apa este “tamaduitoare si aduce binecuvantare atat sufletului, cat si trupului”.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

“Am facut o sfestanie pentru sfintirea Apei cele Mari si aici, de unde toate localitatile folosesc apa, pentru a fi sfintita si pentru a le aduce curatire de pacate, vindecari de boli, sa le aduca binecuvantare si sfintire in casele tuturor care folosesc aceasta apa de la acest sistem, Paltinu. Aceasta apa este tamaduitoare si aduce binecuvantare atat sufletului, cat si trupului”, a declarat preotul Gheorghe Sopalta.

Angajatii Barajului spun ca traditia sfintirii apei la Baraj este veche de 18 ani.

“Sistemul alimenteaza cu apa populatia din Campina, Ploiesti si localitatile din jur. Livram cam peste 2,5 milioane de metri cubi de apa pe luna, apa tratata, buna de baut. Sarbatorim si noi, Boboteaza.

Traditia se pastreaza de acum 18 ani cand am avut in vizita un protopop care, la sfarsitul vizitei, fiind chiar de Boboteaza, ne-a rugat sa faca o slujba in sala de filtre. Si de atunci, in fiecare an ne intalnim si vin si fostii colegi”, a declarat seful Sistemului Hidrotehnic Paltinu-Voila, Gheorghe Poienariu.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si