Daily Mail trage un serios semnal de alarma despre asa numita "gripa Aussie", una dintre cele mai agresive forme de gripa, cu tulpina H3N2, care a crescut exponential numarul cazurilor inregistrate in Marea Britanie. Spitalele au inceput deja sa-si inchida usile vizitatorilor si bisericile interzic strangerea mainilor in incercarea disperata de a stopa epidemia

Doar o mana de locuri au ramas neinfectate de virusul "gripei Aussie", a carei tulpina mortala, H3N2 se raspandeste rapid in Marea Britanie, aruncand spitalele

in haos. Cele cinci regiuni din Marea Britanie, Perthsire, Preston, Inverness, Midlothian si Glasgow neatinse anterior, au raportat acum cazuri noi ale tulpinei H3N2, periculosul virus Influenza A, derivat din gripa aviara si uneori mortal pentru oameni.
Sistemul National de Sanatate declara ca este pregatit pentru unul dintre cele mai grave sezoane de gripa din ultimii 50 de ani, dupa o crestere exploziva a infectiilor in Marea Britanie, cele mai afectate zone fiind Plymouth, Doncaster si Belfast.

Cu toate acestea, harta "FluSurvey online", care se actualizeaza la fiecare trei minute, se bazeaza pe datele auto-raportate de la pacienti, ceea ce inseamna ca cifra adevarata este probabil mult mai mare. Plymouth-ul a fost cel mai greu lovit, cu 25 de cazuri noi in ultimele trei saptamani, potrivit datelor furnizate de persoane publice din Sistemul National de Sanatate.

Cel putin 1.649 de persoane au fost infectate cu tulpina potential mortala in Anglia si tara Galilor doar intr-o saptamana, in perioada Craciunului.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Un numar de 112 de pacienti au fost internati in spital, de douazeci de ori mai mult decat cu o saptamana inainte. Aproximativ 17 persoane din Anglia si tara Galilor au fost internate la terapie intensiva in ultima saptamana, potrivit unui raport guvernamental.

Grav este faptul ca temerile legate de deces au crescut, dupa ce virusul letal a facut primele sale victime in Irlanda. Expertii se tem ca tulpina virulenta a gripei se poate dovedi la fel de fatala pentru omenire ca si gripa Hong Kong din 1968, care a ucis un milion de oameni la nivel global.

Sursa: ro.blastingnews.com


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si