Politistul de la Brigada Rutiera a Capitalei acuzat ca a agresat doi copii in liftul unui bloc din sectorul 6 al Capitalei fusese retinut luni pentru 24 de ore.

"In ziua de 05.01.2018, in intervalul orar 10:10-10:55, in incinta unui bloc din sectorul 6- in  lift si pe palierul etajului 8- inculpatul S. E. a pupat-o pe obraji, pe gura si in zona abdominala si i-a pus mana in zonele intime persoanei vatamate, minora, in varsta de 5 ani si l-a pupat pe obraji  pe minorul  in varsta de 9 ani", spun procurorii Parchetului Tribunalului Bucuresti.

Barbatul si-a recunoscut fapta, dar si o alta agresiune comis in 2012 asupra unei fetite de 7 ani, in acelasi sector, potrivit avocatului acestuia.

Anchetatorii verifica inclusiv 15 dosare de agresiuni de acelasi tip comise incepand cu 2009 si ramase cu autor necunoscut pentru a stabili daca politistul este autorul lor, potrivit Digi 24.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Barbatul, Eugen Stan, lucreaza din 2010 in Brigada Rutiera, fiind transferat de la Jandarmerie pe un post de sofer al unui sef din Politie, este casatorit si are doi copii. Anul trecut, ar fi incercat sa agreseze o femeie, iar in 2012 ar fi abuzat o fetita, tot in Sectorul 6 al Capitalei.

El fusese evaluat psihologic in 2014 si urma sa fie supus unei noi evaluari in 2019, a declarat luni purtatorul de cuvant al Politiei Romane, Georgian Dragan, care a precizat ca evaluarile au "rol profilactic", urmarind de fapt sa stabileasca daca cel supus verificarii corespunde cerintelor postului pe care il ocupa, testele neputand identifica tulburarile psihice. Georgian Dragan a mentionat ca in evaluare se utilizeaza baterii de teste, dar acestea nu pot identifica tulburari psihice.

Seful politistului a fost eliberat din functie "pana la clarificarea situatiei", anunta Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR). Sefii de schimb, precum si psihologul unitatii din care facea parte politistul vor fi cercetati disciplinar.

Potrivit IGPR, seful Serviciului Supraveghere Rutiera Sectoarele 1, 2 si 6, Emanuel Vornicu, a fost eliberat din functie pana la clarificarea situatiei de fapt, iar sefii de schimb si psihologul unitatii vor fi cercetati disciplinar pentru modul de instruire la intrarea in serviciu a politistilor rutieri.

De asemenea, a fost informat Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie cu privire la initierea unei analize privind modul de instrumentare a dosarelor in care este cercetat politistul rutier, iar, in functie de rezultatul acesteia, dispunerea de masuri legale, mai precizeaza IGPR.

Sursa: News.ro
 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si