Un caz mai putin obisnuit a fost anchetat de un procuror al Parchetului Militar de pe langa Tribunalul Militar Bucuresti. Un „SGP” (soldat si gradat profesional) a fost la un pas sa fie trimis in judecata pentru ca ar fi piratat mai multe filme si programe de televiziune prin intermediul site-ului filmeonline3d.ro. Investigatia a inceput de la o plangere facuta de reprezentantii postului de televiziune PRO TV care a dus la inchiderea site-ului si la identificarea administratorului sau.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

R.G.M, angajat al unei unitati militare din Bucuresti, a fost banuit ca ar fi in spatele site-ului cu pricina, iar pe numele lui s-a intocmit un dosar penal pentru incalcarea drepturilor de autor. Pana la urma, procurorul a cerut instantei o confirmare de renuntare la urmarirea penala, iar aceasta a admis cererea. Suspectul a trebuit totusi sa plateasca 250 lei cu titlu de cheltuieli judiciare. Procesul militarului s-a incheiat in septembrie 2017.

Intamplarea a avut un final fericit pentru angajatul Ministerului Apararii, care risca inchisoarea si plata unor sume uriase pentru drepturi de autor. Conform legii, in Romania, reproducerea neautorizata a unor programe de calculator (inclusiv filme, muzica) se pedepseste cu 4 ani de inchisoare, insa doar daca se dovedeste ca suspectul a piratat in vederea comercializarii.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si