Liderul si initiatorul protestului “Marsul Sperantei”, Sorin Bobis, a anuntat pe Facebook ca grupul a ajuns cu bine la Targu Mures, in a treia zi de cand a pornit la drum din Cluj-Napoca.
Participantii au parcurs peste 100 de kilometri pe jos, adica aproape un sfert din cei aproximativ 450 de kilometri pana in Capitala.
“S-a incheiat si a treia zi.
O zi linistita, lipsita de complicatii. Am ajuns la Targu Mures unde am fost asteptati de un grup de manifestanti. Oameni frumosi care sunt in strada inca de la inceputul anului trecut”, a scris Sorin Bobis.
Sambata dimineata, grupul a pornit spre Sighisoara.
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
"Va fi o zi plina de surprize. si-au anuntat participarea multi prieteni. Va fi o etapa grea. Vom incerca sa ajungem la Sighisoara”, a mai scris liderul grupului.
Participantii s-au declarat impresionati de cum au fost intampinati pe traseu, spunand ca au fost serviti cu ceai, cafea si sandviciuri, inclusiv de catre reprezentantii unor primarii.
Grupul parcurge peste 40 de kilometri pe zi, iar participantii spera ca in 20 ianuarie vor putea fi in Capitala pentru protestul de amploare programat in Piata Universitatii. Actiunea este intitulata "Toate drumurile duc la Bucuresti. Revolutia generatiei noastre” si sunt chemati manifestanti din toata tara.
Initiatorul “Marsului Sperantei” este un horticultor in varsta de 51 de ani din Cluj-Napoca, el fiind prezent si la Revolutia din 1989.
Acestuia i s-a alaturat unul dintre fiii sai, in varsta de 18 ani, doi nevazatori si un cetatean francez, stabilit de mai multi ani in tara, fiind casatorit cu o romanca.
inainte de plecare, Sorin Bobis a declarat ca a ales aceasta forma de protest pentru a le atrage atentia in primul rand bucurestenilor, pe care ii invita la protestul de sambata viitoare. “Daca noi putem face un efort de a merge 10 – 11 zile pe jos, bucurestenii pot cobori de blocuri in ziua protestului si sa ni se alature.
Aveam 23 de ani cand am participat la Revolutia din 1989, iar acum simt ca ce am castigat atunci s-a pierdut pe drum”, a spus initiatorul “Marsului Sperantei”.
Francezul participant la protest, care se ocupa de agricultura in Cluj, poarta steagul tarii sale si a declarat ca a simtit nevoia sa se alature grupului pentru ca traieste de 15 ani in Romania si doreste “sa mearga tara pe drumul cel bun”.