Vlad Voiculescu a explicat cum si de ce Ionut a pierdut lupta si de ce nu s-a mai putut salva. Este o poveste trista care reflecta o realitate din sistemul de sanatate romanesc, unde oamenii mor din motive de neconceput.

"IONUT, BANII si CIRCUL

IONUt
Ionut a asteptat un transplant pulmonar. Nu il mai asteapta...
Ionut a murit. A fost unul dintre cei 4 romani care au pierdut lupta anul trecut, nemaiavand sansa de a merge la tratament acolo unde aproape 40 romani au primit o noua sansa la viata pana anul trecut,

alaturi de pacienti din Austria, Ungaria, Croatia, Bulgaria, Polonia, Cehia, Slovacia, etc.

---
BANII
Peste 10 milioane de euro au fost investiti de catre domnii Oprescu si Banicioiu intr-un fost spital de cartier, Spitalul Sf. Maria din Bucuresti. Pentru ce? Pentru construirea unui “centru de transplant pulmonar”, intr-un spital fara pneumologi si fara nicio legatura cu acest domeniu.

Jaful de la Sf. Maria... achizitii fara licitatie, firme ale familiei copca impreuna cu familiile companiilor angajate de spital sa construiasca centrul pentru transplant, vile ascunse pe numele parintilor, etc... toate au fost aratate intr-o investigatie a tolo.ro in urma cu un an.
(http://bit.ly/2pQPpZD)

---
CIRCUL
Jaful a fost acoperit in plina campanie electorala de doamna Gabriela Firea, primarul Bucurestiului impreuna cu domnul Narcis Copca, managerul spitalului Sf.

Maria au declansat un adevarat circ mediatic menit sa ma discrediteze pe mine. Au facut asta lansand acuzatii extrem de grave la adresa partenerilor Romaniei: Eurotransplant si AKH Viena.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

- ''Au fost dusi plamani la Viena, in loc sa fie folositi aici'' (Gabriela Firea, declaratie publica, Noiembrie 2016)

- "Ministrul Sanatatii a refuzat ca un pacient roman sa primeasca acest plaman si a preferat sa-l trimita la Viena."(Narcis Copca, declaratie publica, Noiembrie 2016)

- "Vizita dumneavoastra poate provoca un mare conflict de interese avand in vedere discutiile personale purtate cu reprezentantii AKH din Viena, spitalul preferat de Ministerul Sanatatii in ceea ce priveste transplantul de plamani, deoarece contractul dintre Eurotransplant, AKH Viena si un spital din Romania sunt subiectul unei investigatii a procurorilor." (Narcis Copca, scrisoare oficiala catre expertii Eurotransplant si AKH, Noiembrie 2016)

- "Prin prezenta va informam ca nu sunteti bineveniti pe 8 si 9 decembrie sa faceti o vizita oficiala sau neoficiala la Spitalul Sfanta Maria din Bucuresti. Daca nu veti respecta rugamintea noastra, o sa consideram atitudinea dumneavoastra ca o lipsa de respect, ca nu doriti o colaborare buna si onesta si ca va amestecati voit in politicile de sanatate publica nationale. Asa ca, vom fi nevoiti sa actionam in consecinta, sa deschidem o ancheta oficiala si sa informam publicul." (Narcis Copca, scrisoare oficiala catre expertii Eurotransplant si AKH, Noiembrie 2016)

Ca urmare directa a acestui circ, numarul romanilor care primesc o sansa la viata a fost limitat pentru prima data in istorie, la 5 pe an.

Doar 5 romani pot fi acceptati pe lista de asteptare pentru un transplant de plamani.

Ca urmare a acestui circ, Ionut nu a mai fost acceptat nici macar pe lista de asteptare.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Ca urmare a acestui circ, Ionut a murit.

---
PS
In Decembrie 2016, cand am mers acasa de Craciun, o matusa m-a intrebat de ce blochez transplantul pulmonar. Circul a functionat si va mai functiona. Circul omoara oameni. Si stiti care este culmea? Circul este platit de noi!

 

—-
Copiez aici un comentariu al cuiva (Bia CB).
Mi s-a parut relevant:

“Nu mai fiti indiferenti cu matusa, vecinul pensionar de la etajul 9, tanti de la ziare sau instalatorul blocului! Nu-i mai lasati „in prostia lor“, pt ca nu aveti timp sa le explicati! „In prostia lor“ oamenii aia voteaza! Daca aveti ghinion, va voteaza dreptul de viata sau moarte!”", scrie Vlad Voiculescu pe Facebook.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si