De asemenea, pana la ora 22.00 este in vigoare o avertizare cod galben de vant puternic si precipitatii abundente.

Centrul Infotrafic al Politiei Romane anunta ca mai multe drumuri nationale sunt acoperite cu zapada, iar pe DN1 si DN 73 a fost restrictionat traficul greu. Doua sectoare de drumuri nationale- DN 67C, intre Novaci si Ranca, judetul Gor,j si DN 11C intre Targu Secuiesc si Bixad- sunt inchise la aceasta ora si mai multe drumuri nationale sunt acoperite cu zapada, anunta CNAIR, care precizeaza ca unele drumuri au fost blocate de sutocamioane neechipate coresppunzator, ceea ce a

ingreunat interventia drumarilor.

Circulatia rutiera pe Valea Prahovei este ingreunata, joi dimineata, din cauza unei coloane de TIR-uri care s-a format pe DN 1, in zona statiunii Azuga si care nu pot inainta.

Traficul rutier pentru autovehiculele de mare tonaj este interzis, avand acces in zona doar autovehicuele mici.

Potrivit datelor furnizate de IPJ Prahova, o coloana de TIR-uri care nu pot inainta s-a format pe DN 1, in zona statiunii Azuga, pe sensul de mers Bucuresti – Brasov.

"In judetul Prahova, pe DN1, din cauza conditiilor meteo, au fost oprite in zona localitatii Nistoresti (km 100-103) 130 de autocamioane, iar in zona localitatii Azuga (km 134-138), 80 de autocamione. Masura a fost luata pentru a permite utilajelor de deszapezire sa actioneze. De asemenea, DC 134 Cota 1400 Sinaia este inchis din pricina zapezii abundente", anunta Politia.

Coloana de masini stationate se intinde pe aproximativ trei kilometri. 

Din aceasta cauza circulatia rutiera este ingreunata, iar accesul autovehiculelor de peste 7,5 tone a fost interzis, astfel, autotrenurile sunt oprite la Nistoresti, pentru a se evita ca intreaga Vale a Prahovei sa se blocheze.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Si la munte a nins, drumarii au actionat toata noaptea, iar stratul de zapada asternut pe DN 1 este de doar cativa centimetri, insa vantul viscoleste zapada.
A fost impusa, joi dimineata o restrictie de trafic pentru TIR-uri pe DN 1 A care duce catre Brasov pe ruta Valenii de mUnte – Cheia – Sacele.

Peste 10.000 de consumatori au ramas fara curent electric in judetele Alba, Arges, Bacau, Braila si Hunedoara, Prahova si Harghita.

In judetul Braila, aproximativ 33 de localitati total sau partial au ramas fara curent electric, iar 15 linii electrice avariate si 210 posturi de transformare sunt afectate.

In judetul Hunedoara, 3478 de utilizatori au ramas fara curent electric.

In judetul Prahova, 1035 consumatori din localitatile Chitorani, Busteni, Poiana Tapului, Sinaia, Plopu si Harsa este intrerupta alimentarea cu energie electrica, 13 puncte de transformare fiind afectate. In teren sunt 12 echipe pentru remedierea problemelor.

Si in Harghita, patru localitati au ramas fara energie electrica.

Pana la ora 20.00, va fi in vigoare o avertizare cod portocaliu de vremea rea in Muntii Banatului, Carpatii Meridionali si Carpatii de Curbura, unde viteza vantului la rafala va depasi 80- 90 de kilometri la ora, iar pe creste va atinge 120- 140 de kilometri la ora, viscolind ninsoarea si troienind zapada.

Pana la ora 17.00, va fi in vigoare o alta avertizare cod portocaliu emisa de meteorologi pentru judetele Iasi, Vaslui, Vrancea, Galati, Tulcea si zona joasa a judetelor Neamt si Bacau, unde vor fi intensificari ale vantului cu viteze, in general, de 75- 85 de kilometri la ora si temporar va ninge viscolit.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Judetele vizate de cele doua avertizari cod portocaliu emise miercuri de Administratia Nationala de Meteorologie sunt: Iasi, Vaslui, Galati, Vrancea, Bacau, Neamt, Tulcea, Buzau, Covasna, Brasov, Prahova, Arges, Sibiu, Valcea, Alba, Hunedoara, Gorj si Caras-Severin.

De asemenea, pana la ora 22.00, va fi Cod galben de vreme rea in judetele: Constanta, Braila, Botosani, Suceava, Neamt, Bacau, Bistrita-Nasaud, Harghita, Mures, Brasov, Sibiu, Alba, Cluj, Hunedoara, Arges, Valcea, Gorj si Caras-Severin.

Conform ANM, in zona de munte va ninge insemnat cantitativ si se va depune strat consistent de zapada.

Traficul rutier a fost restrictionat miercuri noapte pentru autovehiculele de peste 7.5 tone pe DN73 Valea Mare (judetul Arges)- Fundata (judetul Brasov) si pe DN1, intre Nistoresti (Prahova) si Brasov, in conditiile in care la munte ninge abundent, iar unele TIR-uri au avut dificultati la urcarea drumului in rampa. De asemenea, in judetul Gorj DN67C Transalpina este inchis intre Ranca si Novaci, pe tronsonul kilometric 16+200- 34+800.

Centrul Infotrafic al Politiei Romane anunta ca mai multe drumuri nationale sunt acoperite cu zapada.

Sursa: News.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si