Cei mai bogati oameni din lume i-au trecut pragul si au lasat averi aici. Dar acum au apus vremurile in care era o mandrie doar sa intri in Cazinoul vizitatat de atatea nume grele ale istoriei.

Magnificul edificiu, inaugurat in 1910 a fost, a fost ridicat in 2 ani. Acum autoritatile se chinuie de un deceniu doar ca sa inceapa lucrarile de reabilitare.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Ce s-a intamplat cu fondurile pentru reabilitarea cladirii?  Cazinoul se afla in administrarea Companiei Nationale de Investitii. Pentru restaurarea monumetului institutia a primit de la Guvern 8,5 milioane de euro, inca din 2014, bani pe care a fost incapabila sa-I cheltuie. Nici primaria nu a facut nimic pentru batrana doamna de la mare.

Acum, un ONG vrea sa includa Cazinoul pe lista celor  7 cladiri europene aflate in pericol.

Astfel monumentul ar avea mai mari sanse sa fie renovat.

Cladirea istorica, construita in stilul  Art Nouveau,  la initiativa regelui Carol I este astazi o ruina cu fatada distrusa si geamuri sparte.

Alaturi de Cazinou, Europa Nostra, principala organizatie de patrimoniu la nivel european va include  in programul "Cele mai periclitate 7 situri in 2018" si edificii precum bisericile post-bizantine din Albania, Centrul istoric din Viena sau siturile de arta preistorica de la Cadiz, Spania.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si