Dr. Aurel Nechita- medic: In general, lactatele sunt foarte bune, sunt foarte bine digerate, bine acceptate de organismul uman. Preferabil ar fi sa fie produse originale, de tara, fara aditivi, fara coloranti.
 

Vitrinele frigorifice sunt pline de lactate cu etichete care mai de care mai atragatoare: in fata lor, pofta vine subit, apoi alegerea!

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Beneficiile lactatelor sunt multe insa nu toti profitam de ele: analizele de laborator arata ca laptele batut e bun in curele de slabire, in vreme ce sana are grasimi multe si tine de foame, iar chefirul nepasteurizat e un bun probiotic care reface flora intestinala.

Ingrediente: lapte de vaca provenit din productie ecologica, pasteurizat la temperatura inalta, culturi lactice selectionate. Contine lactoza din lapte. Chefir.

Dr. Valentin Boldea- medic: O persoana care are valori ale colesterolului, mai mari, va fi bine sa consume iaurt cu concentratie scazuta de grasimi. Persoanele care sufera de diabet vor consuma iaurturi fara adaos de zahar.

Lactatele sunt cea mai buna sursa de calciu pentru organism insa nu toti ne putem bucura de ele: de vina e intoleranta! Boala afecteaza mai mult de jumatate din populatia planetei si se manifesta prin dureri de cap

si balonare.  
 
Dr. Aurel Nechita- medic: Avem produse fara lactoza, fara alergeni, dar sunt produse care in general au si alte ingrediente chimice care nu sunt foarte acceptate. Este bine ca pacientii, mai ales copiii, pentru ca ei fac intoleranta de la varsta foarte mica, sa inlocuim produsele lactate cu alte produse. Dupa doua, trei luni de viata se mai poate adauga si altceva in alimentatia unui copil.

 
Lactatele au rolul lor in alimentatie. Daca le ocoliti de obicei si nu le inlocuiti cu alte alimente bogate in calciu, faceti o vizita la medic. Nu e exclus sa descoperiti ca aveti carente de calciu, vitamine si potasiu. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si