Copilasul s-ar fi ales cu arsuri pe fata dupa ce a cazut pe plita incinsa a sobei. "...persoana de sex masculin, in varsta de 1 an, din comuna Vartescoiu, prezinta arsura de gradul II, hemifacies stang, prin cadere pe plita. Se refuza internarea",  se arata in raportul medicilor de la UPU.

Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) s-a autosesizat in acest caz.
"O echipa din cadrul Serviciului de Interventie in Regim Urgenta al DGASPC Vrancea s-a autosesizat ca urmare a informatiilor aparute in presa si se afla acum la domiciliulul parintilor. Daca se constata ca acest copil este lipsit, in mod ilegal, de drepturile sale, suntem obligati sa adoptam de urgenta toate masurile necesare in vederea asigurarii accesului la seviciile medicale de specialitate.
 

Citeste si: Un copil de 13 ani a fost impuscat de cumnatul inspectorului sef adjunct al IPJ Vaslui- Politia nu vrea sa ofere detalii amanuntite despre acest caz

 

 
Copiii beneficiaza, conform legislatiei in vigoare, de o serie de drepturi care le asigura protectie si asistenta, insa respectarea acestora revine, in principal, in sarcina parintilor. Acestia sunt raspunzatori pentru cresterea si asigurarea dezvoltarii copiilor, tinand seama de interesul lor si cu scopul a preveni situatiile care-i pun in pericol viata, cresterea si dezvoltarea. In caz contrar, parintii pot suporta sanctiuni dure", a declarat Adina Lascan, purtatorul de cuvant al DGASPC Vrancea.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si