Dorel Popa-tata: Partea cu salina a incept de la o problema am folosit multe medicamente si antibiotice si am petrecut mult timp la medici si am cautat alternative.

La sfatul unui medic, tatal Sofiei a inceput sa se intereseze despre salinoterapie. Asta a scapat-o pe fetita de problemele de sanatate. Acum, micuta Sofia se joaca in fiecare zi in salina construita special pentru ea.

Sofia Popa-fiica: Imi place ca pot sa construiesc castele de sare. Si te mai doare gatul? Nu, nici  nu stiu cand am luat meicamente ultima oara.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Pentru cei doi soti nu a fost deloc usor. Au transformat in totalitate un fost bar al socrilor pentru a-i face loc salinei.  Si-au folosit toate economiile, au facut credite si au primit, intr-un final, si o parte din  bani de la stat. Salina are aerosoli, motiv pentru care efectele binefacatoare se vad rapid.

Dorel Popa -tata: Ca  orice constructie, am subestimat cheltuielile si am ajuns la 30.000

de euro, sunt 7 tone de sare inauntru, 3  tone sunt pe tavan si pe jos.

Tratamentul inceput pentru fiica lui a devenit, in timp, si un ajutor pentru alti copii. La salina sotilor Popa toti copiii cu imunitate scazuta, care au sub 6 ani, pot intra gratuit, sub supravegherea parintilor. Micutii beneficiaza astfel de un tratament care ii poate scapa de dureri in gat si raceli.

Medicii spun ca o cura de aerosoli de 45 de minute intr-o astfel de salina de suprafata este echivalentul a trei ore intr-o mina de sare.

Vasile Pop-dir. medical spitalul judetean Maramures: prezenta la salina la cura terapeutica este foarte buna previne spasmul, previne secretiile unei bronsite cronice deci sunt foarte bune.

Multi parinti care si-au adus copiii  la salina spun ca, dupa numai cateva sedinte, micutii au scapat de problemele respiratorii.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si