Inca din primul moment al dezbaterii, s-a lasat cu scantei. In stilul dambovitean, romanii au incercat sa pacaleasca si regulile europene. Desi oficialii europeni o invitasera la dezbateri pe Viorica Dancila, premierul Romaniei, aceasta l-a trimis la Strasbourg pe ministrul justitiei. Din pacate in Franta nu e ca in Micul Paris, asa ca Tudorel Toader n-a primit dreptul de a vorbi in plenara.
 
Deranjati, oficialii europeni au lasat politetea la o parte.
Decizia CCR de a declarare neconstitutionale unele articole din legile justitiei a stat la baza dezbaterii initiate la nivel european.
 
 
Reprezentantii PSD si cei ai ALDE au incercat sa apere modificarile. Replica a venit rapid din partea europarlamentarului francez Eva Joly.
 
Unii europarlamentari romani au prezentat o lista a propunerilor care ar putea fi discutate la Bucuresti in aceasta primavara.
Discursurile  s-au batut cap in cap, iar acuzatiile au fost tot mai dure.
 
Obisnuiti ca in parlamentul de la Bucuresti, unii politicieni au crezut ca pot vorbi oricat.
Discutia din parlamentul European nu va avea consecinte imediate la Bucuresti.
E posibil ca de la Bruxelles sa vina in perioada urmatoare si alte avertisment mai dure, dar momentul in care s-ar putea trece la sanctiuni impotriva tarii noastre este inca departe.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si