Decizia vine la initiativa Guvernului Finlandei, care a cerut in repetate randuri eliminarea procedurii de trecere la ora de vara dupa ce  peste 70 de mii de finlandezi au semnat o petitie in acest sens.

In Finlanda, soarele nu apune timp de 73 de zile consecutive pe timp de vara. Iarna, soarele nu rasare timp de 51 de zile in nordul tarii.

Schimbarea de la an la an a orei are efecte negative asupra sanatatii oamenilor, sustin finlandezii.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Niciun stat membru din Uniunea Europeana nu poate sa renunte insa unilateral la schimbarea orei. Astfel este nevoie de acordul tuturor celor 27 de state membre.

Trecerea la ora de vara in 2018 ar urma sa se faca in data de 25 martie, Apoi, in 28 octombrie, ar urma sa se treaca din nou la ora de iarna, daca Uniunea Europeana nu va decide altfel.

Practica de a da ceasul inainte sau inapoi cu o ora este folosita in peste 100 de tari din lumea intreaga. Romania a adoptat ora de vara in anul 1932.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si