Saakasvili, un fost apropiat al presedintelui ucrainean Petro Porosenko- iar in prezent unul dintre cei mai aprigi critici ai acestuia- a mai fost arestat deja, in decembrie, la Kiev.

Fostul presedinte georgian (2004-2013) este suspectat de legaturi cu o organizatie criminala, ceea ce dezminte.

El a pierdut pe 5 februarie un recurs in apel impotriva extradarii sale.

Potrivit purtatoarei sale de cuvant, el a fost ”rapit” de barbati purtand uniforme de camuflaj verde care, ”potrivit anumitor informatii”, afirma ea, ar fi membri ai unei unitati speciale de graniceri.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Intr-o postare pe pagina sa de Facebook se afirma ca rapitorii circulau la bordul a trei camionete albe.

Saakasvili a fost numit guvernator al regiunii Odesa, in sudul Ucrainei, in mai 2015, de catre Porosenko, care i-a acordat totodata cetatenia ucraineana.

insa el a demisionat 18 luni mai tarziu din acest post si l-a acuzat pe presedintele ucrainean de coruptie si de blocarea reformelor.

I s-a retras cetatenia ucraineana.

El s-a aflat printre cei cativa politicieni si ”tehnicieni” straini numiti in posturi importante, in urma fugii in Rusia, sub presiunea strazii, la inceputul lui 2014, a fostului presedinte prorus Viktor Ianukovici.

Fostul presedinte georgian a fost condamnat in contumacie, la inceputul lui ianuarie, la Tbilisi, la trei ani de inchisoare dupa ce a fost gasit vinovat de abuz de putere.


 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si