-Uitati aici o mama, suferind, la maternitatea din Buzau, cu fatul de 8 luni mort in burta de 7 ore. Nu suntem bagati in seama, suntem pusi sa asteptam pana dimineata.

Aceasta tanara de 34 de ani este in agonie pe patul de spital. Gravida in 8 luni, femeia isi mangaie pantecele, in speranta ca micutul ei va trai, dar in zadar.

Pruncul este mort de ore bune, iar mama zace in asteptarea operatiei.

Totul a inceput pe 14 februarie, cand femeia a simtit ca baietelul nu se mai misca in pantece. S-a dus, impreuna cu sotul,  la cabinetul privat al medicului ginecolog care-i monitoriza sarcina. Acolo li s-a spus ca totul este bine.

Cristian Ionita, sot: I-am explicat ca nu mai are aceeasi activitate, ceva este in neregula. Dansa a pus-o la ecografie, a spus ca totul este in regula.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

In ciuda asigurarilor date de medic,  femeia nu era impacata. O noapte intreaga n-a dormit, urmarind daca micutul se misca. Fiindca nu a simtit nicio lovitura, gravida s-a dus a doua zi la Maternitatea din Buzau, unde medicul ei era de garda. A cerut un nou consult.

Cristian Ionita, sot: Tot la fel, ne-a bagat in cabinet la dansa, bataile inimii. 5 Am spus sa se faca ceva.

Dansa mi-a spus ca are cordonul ombilical in jurul gatului, infasurat, dar ca nu ar fi un semn de intrebare, sa stam linistiti.

Ca s-o linisteasca pe gravida, medicul a internat-o pentru monitorizare.

Cristian ionita, sot: A internat-o, asta pe la ora 9 dimineata.  Urmatoarea monitorizare a fost pe la ora 3 si ceva, 4 fara ceva, cand era prea tarziu, copilul nu mai prezenta batai  ale inimii.

Claudia Serban: A fost o neglijenta totala, i-am zis ca fatul nu mai misca de atata timp, putea sa ma opereze si in acest moment ieseam din maternitate cu copilul in brate.

Din momentul in care a aflat ca fiul i-a murit in pantece, gravida ar fi fost pusa sa astepte 19 ore pentru operatia de cezariana.

-Vreau sa ma recuperez fizic si psihic pentru ca suferinta prin care trec este mult prea mare.

Medicii asteapta acum rezultatele necropsiei bebelusului, dar banuiesc ca pruncul a murit in pantece din cauza cordonului ombilical.

Dragos Porumb- director medical Spitalul Judetean Buzau: AM vorbit cu doctorul care a operat acest caz, mi a spus ca e primul caz pe care-l vede cu un cordon ombilical atat de lung si de subtire. Existau sanse  de salvare daca era depistata anomalia la timp? In principiu da.

DR. ANCA SERBANOIU, MEDIC GINECOLOG ACUZAT: Acest copil a avut batai bune la momentul internarii si a fost un accident supraacut la cateva ore de la internare. Se nasc foarte multi cu cordonul dupa gat la termen, acest copil a avut nenorocul sa se rasuceasca.

Sotii au facut plangere penala pe numele doctoritei care a monitorizat sarcina si vor face o sesizare si la Colegiul Medicilor. Intre timp, s-a deschis o ancheta si la Spitalul Judetean Buzau.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si