De exemplu, medicii au ajuns sa trateze cu greu supra-infectiile in actualul val de viroze pentru ca virusurile si bacteriile s-au obisnuit cu medicamentele existente!

Asta in conditiile in care obtinerea unei noi clase de antibiotice necesita ani intregi de cercetare.

Reporter: Ce ati luat?
Trecator: Cu ceaiuri, parasinus, antibiotic
Reporter: Cine v-a dat antibioticul? L-ati luat dvs sau vi l-a dat medicul? 
Trecator: Ni l-a dar medicul...doamna

farmacista.

Cati dintre dumneavoastra sunt de parere ca o simpla viroza trece mai repede cu antibiotic?

Medicii sunt mai speriati ca niciodata sezonul acesta, dar nu de numarul mare de viroze din acest an, ci de faptul ca, in tara noastra, se apeleaza la automedicatie. De cand farmaciile au voie sa elibereze antibiotic doar pe baza de reteta.... s-a gasit si ocolirea acestei reguli.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Eva Cristescu: Am avut mai multe cereri de antibiotic...din pacate pacientul roman este obisnuit sa ceara, nu astepta sfatul medicului... Cere el ce stie ca a luat si vecina, ce a citit pe Google.

Specialistii spun ca rar se intampla ca o viroza sa se supra-infecteze si sa fie nevoie de antibiotic.

Eva Cristescu: Cele mai frecvente sunt faringitele. Mai pe romaneste rosu in gat si cursul de nas.

Problema este ca, daca luam antibiotic pentru orice... bacteriile se obisnuiesc sa supravietuiasca in organism cu substantele active si chiar sa se inmulteasca. Pana acum, oamenii de stiinta au reusit sa le pacaleasca ajustand clasele de antibiotice pentru ca....

Nu s-a mai descoperit un antibiotic nou de mai bine de 30 de ani.

In aceste conditii, se preconizeaza ca decesele globale, cauzate de infectiile rezistente la antibiotice, vor atinge 10 milioane pe an pana in 2050.

Oamenii de stiinta spun ca in fiecare loc in care calcam exista 10 mii de bacterii de care ei nu au auzit niciodata.

Microbiologul Sean Brady spune ca oamenii de stiinta trebuie sa schimbe tactica si sa caute antibioticele in...sol. Asa a ajuns sa publice un studiu in care anunta descoperirea unei noi clase.

SEAN BRADY CERCETARTOR LABORATORUL UNIVERSITATII ROCKEFELLER: Am luat mai multe mostre din parcurile din New York si cautam aceste gene. Multe dintre gene nu stim ce fac, dar sunt multe despre care putem spune ceva.

Aceasta clasa, pe care ei o numesc malacidine, ucide mai multe bacterii superioare, inclusiv streptoccocul auriu. Va dura, insa, pana cand va ajunge sub forma de pastile in farmacii sau spitale.

Dezinfectati tastatura, telefonul si manerele usilor  pentru a scapa de bacteriile pe care le puteti da mai departe.

E important sa va spalati mainile si cele ale copilului in mod frecvent! Intotdeauna tusiti si stranutati intr-un servetel si artuncati-l cat mai repede. Prin tuse si stranut se imprastie boala.
 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si