Tanarul, in varsta de 23 de ani, locuieste cu chirie intr-un apartament din Sectorul 3 al Capitalei, iar sambata seara el si-a injunghiat cu un cutit iubita, in varsta de 24 de ani, apoi a plecat din locuinta.

Surse din randul anchetatorilor spun ca pe scara blocului tanarul s-a intalnit cu un vecin, caruia i-a cerut o tigara sau bani pentru tigari, iar pentru ca a refuzat, barbatul a fost injunghiat mortal.

Tanarul a fost imobilizat de catre vecinii din bloc, care au chemat Politia, la fata locului ajungand mai multe echipaje. Conform surselor citate, cand au intrat in locuinta tanarului anchetatorii au descoperit in apartament cadavrul tinerei.

Tanarul a fost dus la audieri, unde a refuzat sa dea declaratii. El a fost retinut pentru 24 de ore, urmand sa fie dus la Tribunalul Bucuresti cu propunerea de arestare preventiva.

Tanarul ar fi consumator de droguri, iar la momentul comiterii crimelor s-ar fi aflat in stare de sevraj.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: O tânără care a făcut un test ADN ca să afle care este istoria familiei sale a făcut o descoperire șocantă despre bunica ei- antena3.ro

Citeste si: LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024| A doua zi de alegeri în diaspora. 40.000 de alegători au votat până sâmbătă ora 3:00- wowbiz.ro

Surse judiciare au declarat pentru News.ro ca tanarul este fiul unui oficial din cadrul Ambasadei Libiei la Bucuresti, care ar urma sa isi incheie mandatul. El a venit in Romania cu tatal sau, inscriindu-se la facultate. Barbatul ucis avea 64 de ani.

Pentru ca tatal ucigasului este oficial in cadrul Ambasadei Libiei la Bucuresti, atat el cat si membrii familiei beneficiaza de imunitate diplomatica. Asta inseamna ca Ahmed Othman nu poate fi judecat in Romania, exact cum a fost si in cazul angajatului Ambasasei SUA la Bucuresti, Christopher Van Goethem, cel care ar fi provocat accidentul in care si-a pierdut viata  basistul trupei Compact, Teo Peter

Potrivit articolului 31 din Conventia de la Viena, un agent diplomatic se bucură de imunitatea de jurisdictie penală a statului acreditar (tara in care a fost trimis la post). El se bucură, de asemenea, de imunitatea de jurisdictie civilă si administrativă.

Acelasi articol prevede că "agentul diplomatic nu este obligat să depună mărturie" si că impotriva sa nu poate luată nicio măsură de executare care ar putea aduce atingere "inviolabilitătii persoanei sale sau a locuintei sale".

Prin expresia "agent diplomatic" se intelege seful misiunii sau un membru al personalului diplomatic al misiunii. insă de privilegiile mentionate beneficiază si "membrii familiei agentului diplomatic care fac parte din gospodăria sa", "membrii personalului administrativ si tehnic al misiunii diplomatice", precum si "membrii familiilor lor care fac parte din gospodăriile

lor respective".
 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si