Unii soferi nu inteleg cat este de important sa se realizeze aceasta schimbare si de ce nu pot ramane cu anvelopele de iarna si in sezonul cald. Exista cateva motive care tin de siguranta maxima in timpul condusului si care stau la baza acestei schimbari:
 
Distanta de franare in cazul anvelopelor de iarna este mai mare in sezonul cald
Materialul folosit in fabricarea acestor anvelope de vara este mai dur tocmai pentru a face fata temperaturilor caniculare
La viteze mai mari si pe suprafete umede, anvelopele de vara
se comporta mult mai bine, oferind o aderenta mai mare pe toate tipurile de carosabil
Dupa cum poti observa, schimbarea anvelopelor de iarna cu cele de vara te va proteja de tot felul de accidente si te va tine in siguranta. Insa, nu este importanta doar schimbarea anvelopelor de iarna, ci alegerea anvelopelor de vara potrivite pentru masina ta. 
Iata cateva criterii pe care trebuie sa le iei in considerare atunci cand alegi anvelopele de vara:
 
Dimensiunea
Dimensiunea este probabil cel mai important criteriu pe care trebuie sa il iei in considerare atunci cand iti alegi anvelopele de vara. In cartea masinii este specificata foarte clar dimensiunea pe care ar trebui sa o aiba anvelopele. Daca nu tii cont de aceste dimensiuni, nu te vei mai bucura de siguranta in trafic. De fapt, s-ar putea nici macar sa nu te mai bucuri de condus pentru ca in aceasta situatie, autoturismul s-ar putea sa nu treaca ITP-ul sau sa nu fie acoperit de asigurare pe motiv ca nu respecta indicatiile constructorului.
 
Indice viteza
Un alt criteriu pe care ar trebui sa il iei in considerare este indicele de viteza, care poate varia de la A1 (5 km/h) pana la Y (300 km/h). Daca nu stii exact ce indice de viteza sa alegi pentru anvelopele de vara, ar fi bine sa intrebi un specialist.
 
Indice sarcina
Indicele de sarcina reprezinta sarcina maxima in kilograme pe care o anvelopa o poate transporta la viteza maxima indicata de indicele
de viteza. Spre exemplu, daca un autoturism are o greutate de 1.500 de kg, greutatea pe care ar trebui sa o suporte o singura anvelopa este de 750 de kg, indicele de sarcina fiind in acest caz 98.
 
Nivel de zgomot
Specialistii sustin ca un nivel bun pentru anvelope este sub 70 decibeli. Daca te intrebi de ce este atat de important acest lucru, raspunsul este unul simplu: acest zgomot se simte mai mult la drum lung, iar uneori, poate fi destul de obositor. Mai mult decat atat, daca anvelopele sunt mai vechi de 4 ani, ele vor face si mai mult zgomot la rulare. In acest caz, recomandarea noastra este sa alegi niste anvelope premium pentru ca acestea sunt mai silentioase.
Daca ai nevoie de anvelope de vara, oferta este variată mai ales în mediul online. Astfel, vei gasi peste 4000 de tipuri de anvelope de vara pentru toate tipurile de autoturisme, autoutilitarea sau SUV-uri, de la marci renumite precum Michelin, Continental, Dunlop, Tigar, Rockstone si multe altele. Alege-o pe cea care ti se potriveste cel mai bine.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si