Considerat fruct exotic, bananele gustoase si sanatoase se gasesc astazi in magazine indiferent de sezon. Putini sunt insa cei care stiu cu exactitate cum alegem bananele in mod corect, in functie de nevoile noastre si scopul pentru care le cumparam. (Dieta detox rapida) 

Cum alegem corect bananele: banana coapte fara pete maronii

Bananele coapte contin mai multi antioxidanti decat celelalte, substante care combat efectele nocive ale radicalilor liberi.

Daca va intrebati cum alegem corect bananele aflati ca cele coapte bine, fara imperfectiuni si pete maronii, sunt perfecte pentru a sustine organismul in timpul dietelor.

Ele au zaharuri, acidul folic si vitaminele C, A, E, B6, dar si minerale precum potasiul, sodiul, fierul, calciul, magneziul, cobaltul, fosforul, zincul, cromul, plus fibre si proteine.

Cum alegem corect bananele: banana coapte si ajunse la maturitate, bune pentru stomac

Persoanele care intampina probleme cu tranzitul intestinal trebuie sa stie ca daca consuma o banana dimineata, pe stomacul gol, vor scapa de necazuri. Bananele sunt un diuretic natural, dar ele au si capacitatea de a ne ajuta in momentele de suprasolicitare fizica si intelectuala.

(De ce au bananele forma curbata) 

Cum alegem corect bananele: banane foarte coapta pentru tratamentele cosmetice

In tratamentele cosmetice se recomanda folosirea bananelor moi, foarte coapte. Fata de cele verzi, acestea contin mai multi antioxidanti, care actioneaza la nivelul tenului. Pe de alta parte, daca sunt utilizate la realizarea mastilor faciale, bananele moi se mixeaza mai usor cu argila.

Cum alegem corect bananele: banana pline de pete maronii

Cele mai multe persoane evita sa cumpere banane pline de pete maronii, extrem de coapte si le aleg pe cele cu coaja de culoare galbena, perfect curata.

Totusi, cei care se intreaba cum se aleg corect bananele, trebuie sa afle ca tocmai bananele nu foarte aspectuoase sunt si cele mai sanatoase si hranitoare. Si asta pentru ca, anumite substante active se gasesc numai in fructele ajunse la maturitate.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Cum alegem corect bananele: bananele verzi, bune pentru diabetici

Bananele crude, respective cele care au coaja de culoare verde deschis, sunt mai putin apreciate pentru gustul lor decat bananele bine coapte.

Specialistii in nutritie spun ca, tocmai din acest motiv trebuie sa stim clar cum alegem corect bananele, tinand cont pentru cine le luam si in ce scop.

Bananele verzi sunt mai eficiente in cresterea ratei metabolice si in arderea grasimilor. Comparativ cu bananele coapte, cele vezi contin o cantitate mai mica de zahar. Ele pot fi consumate in stare cruda, preparate termic sau sub forma de faina, ca alternativa alimentara pentru persoanele care sufera de intoleranta la gluten. Tototdata, o banana cruda regreaza nivelul gliceiei si imbunatatesc secretia de insulina.

Cum alegem corect bananele: banana necoapte, ideale pentru tratarea tulburarilor de stomac

Bananele verzi sunt recomandate si pentru mentinerea sanatatii digestive, respectiv tratarea tulburarilor de digestie. Aceste fructe ajuta la ameliorarea simptomelor diareei si sporesc bacteriile sanatoase din flora intestinala. Cercetatorii in nutritie care au analizat cum trebuie sa alegem corect bananele, atunci cand le cumparam, sustin ca cele verzi contin un amidon rezistent, care are proprietati anticancerigene si antiinflamatoare, ajutand la prevenirea cancerului de colon.

Cum alegem corect bananele: bananele de orice fel, bune pentru persoanele depresive

Nu trebuie sa uitam rolul bananelor, galbene, verzi sau cu pete in tratarea starilor depresive. Bananele sunt surse excelente de carbohidrati care stimulează „productia” de serotonina, botezata si „hormonul fericirii”. S-a dovedit stiintific ca persoanele care consuma aceste fructe exotice cu regularitate sunt mai fericite, iar in cazul lor, riscul de a fi afectate de depresie scade scade si cu 30%.

Acestea sunt doar o parte dintre lucrurile de care trebuie sa tinem cont daca vrem sa alegem corect bananele.

 

 

 

 

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

 

 

 

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si