Fata, din comuna Schela, ar fi fost lasata nesupravegheata de parintii care au plecat de acasa, iar la un moment dat ea a inceput sa bea vin dintr-o sticla in care ar fi crezut ca este suc.

Mama fetei spune ca atunci cand a ajuns acasa a vazut copila cum se straduia sa-si poata mentine echilibrul.

"Eu eram plecata la magazin, iar sotul taia lemne aproape la un vecin. Cand am ajuns acasa am gasit-o pe fata langa masa; era in patru labe, nu stiam ce are, dar apoi am vazut ca lipseste vin din sticla si ne-am dat seama ce s-a intamplat. Mergea impletnicita...da. Asa a fost ceasul... in loc de suc a fost vin", afirma mama fetei, Ileana Andone, de 35 de ani.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Fata a fost preluata ulterior cu o ambulanta si transportata la Spitalul de Copii ”Sfantul Ioan” din Galati, medicii stabilind ca prezenta o alcoolemie de 1 la mie in sange.

"Am intervenit cu un echipaj de ambulanta in cazul unui copil, o fetita din Schla, care, pe fondul ingestiei accidentale de alcool, a intrat in coma etanolica", a declarat medicul Domnica Ursu de la Serviciul Judetean

de Ambulanta Galati.
Fata a ramas internata in spital, insa starea ei este buna in momentul de fata.

"La noi a ajuns in stare euforica, prezenta o alcoolemie de 1 la mie care este periculoasa pentru copii. Nu a avut nevoie de spalaturi pentru ca a varsat de mai multe ori", a spus Silvia Dinescu, medic la Spitalul de Copii din Galati.

Directia Generala de Asistenta Sociala si pentru Protectia Copilului Galati a demarat o ancheta sociala in acest caz.

"Este vorba despre o fata de 5 ani si 9 luni care, iar din primele date reise ca ar fi baut accidental vin dintr-o sticla de suc. Ea provine dintr-o familie numeroasa, mai are inca sase frati, fiind cea mai mica. Din discutiile avute cu asistentul social din comunitate reiese ca nu este o familie cu probleme, parintii nefiind cunoscuti ca si consumatori de alcool. in urma anchetei se va stabili daca a fost vorba despre neglijenta sau de o intamplare nefericita", a declarat directorul adjunct al DGASPC Galati, Ciprian Groza.

Fata va mai ramane un timp in spital sub supravegherea medicilor.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si