O informatie de ultima ora de la hidrologi, anunta cod rosu in bazinele hidrografice ale raurilor Homorodul Mic si Homorodul Mare, din judetele Harghita si Brasov, valabil pana la miezul noptii.

S-a intrunit comitetul de urgenta pentru inundatiile din judetul Teleorman. Drumul judetean 504 a fost blocat in dreptul localitatilor Orbeasca si Laceni.

Ploaia neincetata a provocat o viitura in Orbeasca, unde  200 de gospodarii au fost afectate.  La fel de rau a fost si la Ciolanesti.

Batrana: E pericol, mamica, in Teleorman!

O batrana sta si plange pe marginea drumului acoperit de ape!

Batrana: Nu vine primarul, nu vine nimeni sa vada ce e aici!

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Ne cheama si in gospodarie sa ne arate dezastrul!

Batrana: Era pana aici, mamica, apa!

Apa a inundat deja camerele!

Batrana: De ce sa mai traiesc, sa ma ia apa?

Una dintre strazile din comuna seamana cu albia unui rau!

Toata strada e acoperita cu apa! Daca nu aveam copiii la scoala, nici nu mai puteam sa ies. Pana aici e apa! In aceasta zona a inceput sa ploua inca de aseara! Nu mai stiu ce sa ma fac. Unde ma duc eu daca intra apa inauntru!

Fiecare ora in care ploua mareste si mai mult dezastrul!

Mai multe localitati au fost afectate de ploile abundente si in Arges. Pompierii au venit in ajutorul localnicilor, insa in unele zone apa s-a acumulat. Cele mai mari probleme au fost cateva localitati de langa Pitesti, unde s-au infundat rigolele sau nu exista canale de scurgere.

Hidrologii au emis o avertizare de cod portocaliu de inundatii pe raul Olt, pana maine dimineata. Vor fi afectate judetele Harghita, Covasna si Brasov.

Jumatate din tara este sub avertizare cod galben de inundatii. 24 de rauri din zonele de sud, nord-est si centru sunt tinute sub  observatie. Pana maine, la ora 10 dimineata, este posibil sa se produca scrugeri importante pe versanti, viituri si cresteri mari de debite. Fenomele meteo vor intra in normal abia de maine, dupa ora 10.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si