Se observa ca cea din import are o tendinta de caramelizare, iar asta demonstreaza prezenta zaharului in cantitati mari.
Din pacate, rar mai gasesti un borcan de miere curata in magazine, spune si presedintele Asociatiei Crescatorilor de Albine, care avertizeaza ca, incet incet, importurile ucid stupinele romanesti.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Cu toate ca Romania e pe locul patru in Europa la productie, apicultorii nu au de castigat. Fara o strategie la nivel de tara, acestia se plang ca sunt nevoiti sa vanda mierea pe la targuri sau, la preturi mai mici, intermediarilor, care o trimit in export.
Pentru altii, insa, pretul face diferenta. Un borcan de 250 de grame de miere de salcam naturala costa 20 de lei, iar cea de import 16 lei.

Un principiu periculos, spun specialistii. Mierea contrafacuta contine mult zahar invertit, glucoza industriala si coloranti, iar asta poate duce la aparitia obezitatii si le poate provoca diabeticilor crize grave. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si